Η πρώτη Ιερατική Σύναξη του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (ph)

Την πρώτη Ιερατική Σύναξη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Ποιμενάρχης μας κ. Νικηφόρος η οποία Έλαβε χώρα στην ιστορική και γραφική Στεμνίτσα Γορτυνίας. Είχε προηγηθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας για να τιμηθεί ο τοπικός άγιος Θεόκλητος Λακεδαιμονίας στην Δημητσάνα στην οποία μετείχαν και οι μαθητές της Δημητσάνας.

Στην Ιερατική Σύναξη προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση για την σχέση των κληρικών και των λαϊκών με τον Ποιμενάρχη τους. Έβαλε με ιδιαίτερο τρόπο τα θεμέλια αλλά και το πλαίσιο της Πατερικής διδασκαλίας περί του θέματος. Ειδικότερα στηρίχθηκε σε έργα του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης, τις θέσεις του οποίου θαύμασαν όλοι οι κληρικοί της Γορτυνίας και της Μεγαλοπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος με τρόπο απλό εξήγησε δύσκολες θεολογικές έννοιες και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους την συνοδοιπορία στο ποιμαντικό έργο. Εξέφρασε τις ευχαριστίες για την παρουσία όλων και προέτρεψε για μια πνευματική πορεία για την βίωση των Χριστουγέννων. Σε όλους δώρισε ένα καλαίσθητο Ιερατικό των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου Στεμνίτσας προσέφερε κέρασμα τους κληρικούς με την φροντίδα του εφημερίου του Ιερού Ναού αρχιμ. Ιωσήφ Αγγελίδη και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Όλοι χάρηκαν την πρώτη επικοινωνία με τον Αρχιερέα και διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί στο νέο και δύσκολο ποιμαντικό του έργο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως