Η Συμβολή των Γυναικών στην Εθνική Επανάσταση από τους Αρκάδες Χαλανδρίου (ph)

Τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου φιλοξένησε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Ίδρυμα Ζήση, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Με θέμα “Η συμβολή των γυναικών στο έπος της Εθνεγερσίας του 1821”, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ένα φόρο τιμής στον αγώνα και τη συμβολή των γυναικών στην ελληνική επανάσταση.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η δραστήρια Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Χαλανδρίου Άννα Βυτινάρου.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Θανάσης Χρήστου, ανέπτυξε τη σημαντική συμβολή των γυναικών στον αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Η γνωστή δημοσιογράφος και κλασική φιλόλογος κ. Βίκυ Φλέσσα ανέλαβε το ρόλο της συντονίστριας και παρουσιάστριας της εκδήλωσης.

Ωστόσο, η εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο σε ομιλίες. Ο π. Χρήστος Κυριακόπουλος και η χορωδία του ΙΝ Μεταμορφώσεως Άνω Βριλησσίων, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Τσιαμούλη, απέδωσαν μουσικά τραγούδια της Επανάστασης. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, που παρουσίασε το χορευτικό του Ιδρύματος Ζήση.

Η εκδήλωση αυτή ήταν ένα πνευματικό ταξίδι στο παρελθόν μας, που ανέδειξε τη σπουδαιότητα των γυναικών στο έπος της Εθνεγερσίας του 1821.

 

Φωτό: Βασίλη Κουτρουμάνου