Η βρετανική εφημερίδα “The Independent” προβάλει ταβέρνες στη Γορτυνία!

Η μεγάλη διαδικτυακή εφημερίδα της Αγγλίας “The Independent” με άρθρο της κάνει μια γαστρονομική περιήγηση στην Πελοπόννησο και παρουσιάζει εξαιρετικά εστιατόρια που κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί!

Το άρθρο αρχικά επισημαίνει ότι στην Πελοπόννησο ο ταξιδιώτης δεν πρέπει να περιμένει εστιατόρια με αστέρι Michelin ή με “εξωτικές” συνταγές. Αντίθετα εκεί θα βρει όμορφα οικογενειακά εστιατόρια, που σερβίρουν παραδοσιακά φαγητά, χρησιμοποιώντας αγνά τοπικά προϊόντα, όπως σπιτικά ζυμαρικά, φρέσκα βότανα, χόρτα κ.α.

Ανάμεσα στις ταβέρνες που προτείνει στην Πελοπόννησο είναι στη Γορτυνία η “Ζέρζοβα” στου Μάρκου, αλλά και η “Αρκαδιανή” στο Ψάρι Τρικολώνων. Επίσης προτείνει και την ταβέρνα “Άρκτος” στην Καρύταινα.

Συγκεκριμένα για τη “Ζέρζοβα” εστιάζει στο γεγονός ότι είναι μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα που έχει κερδίσει φανατικούς θαυμαστές λόγω των νόστιμων πιάτων που σερβίρει, όπως αγριογούρουνο με σάλτσα κονιάκ, ρολά μελιτζάνας, γεμιστά με σπιτική φέτα, αρνί με δενδρολίβανο κ.α.

Από την άλλη για το Κέντρο Γευσιγνωσίας “Αρκαδιανή” επισημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος, που συνδυάζει σχολή μαγειρικής, μαγαζί με τοπικά προϊόντα, ένα μουσείο βιβλίων και εργαλείων μαγειρικής, αλλά και ένα εστιατόριο που σερβίρει εξαιρετικά πιάτα με υλικά από το λαχανόκηπο της Αρκαδιανής!

Δείτε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα άρθρα:

Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με φέτα στη “ΖΕΡΖΟΒΑ”
Ο λαχανόκηπος στην “Αρκαδιανή”
Αμπελόφυλλα γεμιστά στον “Άρκτο”

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα στο παρακάτω εδώ: