Κ.Μιχόπουλος: “Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια με το μέλλον της Μεγαλόπολης”

Δελτίο τύπου σχετικά με τις αναφορές του Δημάρχου Μεγαλόπολης για τις 2 θέσεις δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στη Μεγαλόπολη

Στην εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που έγινε την Πέμπτη 20 Απριλίου στη Μεγαλόπολη και την Παρασκευή 21 Απριλίου στην Τρίπολη, ακούσαμε από τα υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων να λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει το βιομηχανικό πάρκο στο Λεύκτρο και συγκεκριμένα ακούσαμε φράσεις όπως:

Ντερτιλής Βασίλειος – Προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ ΔΑΜ: «Όταν επιλέγεται να κάνετε το επιχειρηματικό πάρκο σε ένα χώρο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει γιατί γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είναι δασικό και ότι έχει και άλλα προβλήματα, είναι προφανές ότι όση προσπάθεια να κάνει η όποια πολιτική ηγεσία, όλοι γνωρίζουμε τον χρόνο τον οποίο θα πάρει αυτό.»

Μπούκης Ιωάννης – Διευθύνων Σύμβουλος ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ: «Να σας πω συγκεκριμένα για το επιχειρηματικό πάρκο στο Ψαθί, ενώ έχουμε προχωρήσει και με την Περιφέρεια, επιθυμούμε να προχωρήσουμε οποιαδήποτε επιχειρηματικά πάρκα, έχουμε δεχθεί διάφορες αντιρρήσεις από τις τοπικές αρχές , από τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες.»

Στην ίδια εκδήλωση ο Σακελλαριάδης Θέμης – Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης εξέφρασε πολύ συγκεκριμένες απορίες και ερωτήματα και ανέφερε ότι υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια για την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην θέση Ψαθί, λόγω μελετών του ΙΓΜΕ και άλλων λόγων . Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η περιοχή του Ψαθιού ενδιαφέρει τον Δήμο Μεγαλόπολης για άλλες δραστηριότητες όπως είναι αγροδιατροφή αλλά επειδή είναι κοντά στον ιστό της πόλης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιομηχανική χρήση.»

Σε συνέντευξη του στις 6 Μαΐου 2023 ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης δήλωσε ότι βρέθηκαν 1.600 στρ. σε τρεις περιοχές στην Μεγαλόπολη για να γίνει Βιομηχανικό Πάρκο.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Δευτέρα 8 Μαΐου , ρωτήσαμε τον κ. Χριστογιαννόπουλο για όλα αυτά και θέσαμε και τις δικές μας απορίες.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος μας απάντησε με έντονο ύφος ότι ισχύουν μόνο όσα δηλώνει αυτός και όχι τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης του, άρα μας λέει ότι  όσα ακούσαμε από τον αντιδήμαρχό του δεν έχουν καμία βάση.

Ότι δεν γνωρίζει, δεν κατάλαβε , δεν αντιλήφθηκε τα όσα αναφέρθηκαν από τα υπηρεσιακά στελέχη για τα προβλήματα με το αποχαρακτηρισμό δάσους για το Λεύκτρο. Ότι δεν άκουσε τον κ. Μπούκη να μιλάει για τοπικούς θεσμικούς παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστογιαννόπουλο οποιαδήποτε θέση για βιομηχανικό πάρκο προτείνεται από τον κ. Βλάση δεν κάνει για βιομηχανικό πάρκο.

Χθες Δευτέρα 12 Ιουνίου ακούσαμε ακόμα μια φορά τον κ. Χριστογιαννόπουλο να μιλάει πάλι για ψέματα και μύθους για το πάρκο στο Ψαθί ,  να λέει ότι η επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής είναι μόνο όσα λέει ο ίδιος , αδειάζοντας στην ουσία για ακόμη μια φορά τον αντιδήμαρχο του κ. Σακελλαριάδη.

Τον ακούσαμε χθες το πρωί να δηλώνει ότι συμφωνεί με την θέση Ψαθί , το μεσημέρι όμως σε συνέντευξη του στην Αρκαδική Τηλεόραση ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσει  η θέση Λεύκτρο γιατί το Ψαθί δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.

3 χρόνια τώρα ο κ. Χριστογιαννόπουλος δεν  ασχολήθηκε καθόλου με τη  θέση στο Ψαθί και δεν δέχεται καμία άλλη πρόταση γιατί τον ενδιέφερε να προωθήσει μόνο την νέα θέση στο Λεύκτρο . Τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα γίνονται με την σύμφωνη γνώμη του.

Η παράταξη μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ στήριξε και υπερψήφισε την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου και στις 2 θέσεις. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίηση του. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Εκφράζουμε τον προβληματισμό και τις αγωνίες μας γιατί βλέπουμε όμως ότι 3 χρόνια τώρα ο κ. Χριστογιαννόπουλος  δεν έχει καταφέρει να δώσει λύσεις.  Όπως και στο θέμα των κινήτρων στους όμορους δήμους , όσα του υποσχέθηκαν τα Κυβερνητικά στελέχη,  έμειναν μόνο λόγια του αέρα. Με την πολιτική που άσκησε και με τον τρόπο που κινήθηκε το μόνο που κατάφερε ήταν να τον «ξεγελούν» κάθε φορά. Θυμόμαστε όλοι την αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο: Τι να έκανα; να τους όρκιζα;

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια με το μέλλον της Μεγαλόπολης.  Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και υπεύθυνος για αυτό είναι ο κ. Χριστογιαννόπουλος που επέλεξε να λειτουργήσει μόνος του, με αλαζονεία , με εγωισμό, με την ιδέα ότι μόνο αυτός τα ξέρει όλα, μόνο αυτός έχει δίκιο.

Εκ των αποτελεσμάτων του κρίνεται και όλοι πολίτες βλέπουν καθαρά που μας οδήγησαν αυτές οι συμπεριφορές του. Τον καλούμε να αλλάξει τακτική όσο υπάρχουν ακόμα ελάχιστα περιθώρια χρόνου.

Ο επικεφαλής της παράταξης

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος