Καιρός: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αναμένονται τοπικά βροχές την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 10 έως 26, στη Θεσσαλία από 13 έως 26, στην Ήπειρο από 12 έως 27, στη Στερεά από 11 έως 27, στην Πελοπόννησο από 12 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 27, στις Κυκλάδες από 18 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 28 και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται κυρίως ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10º C έως 24º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11º C έως 25º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7º C έως 24º C.