Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2023 – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2023  επανέρχεται πλουσιότερο παρά ποτέ, χάρις στην ενεργή συμμετοχή πολιτών και φορέων που συνδιαμόρφωσαν με το Δήμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σας καλούμε όλους να χαρείτε τις Αποκριές, ύστερα από τα τρία χρόνια της πανδημίας που μας στέρησαν την δυνατότητα να οργανώσουμε Καρναβάλι !!!

 1. 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ), ΒΡΑΔΥ:

Στον Ξενώνα Λεονταρίου, οι δημότες θα διασκεδάσουν με αποκριάτικο μουσικό πρόγραμμα με την ευγενική προσφορά του τοπικού μας συγκροτήματος “ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ”

 1. 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 Μ.Μ. : Μεγάλη Συναυλία με “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ” στη σκεπαστή Πλατεία Πολύβιου (χώρος Λαϊκής Αγοράς):
 • Ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης
 • Παρουσίαση / Προσφορά τοπικών προϊόντων και φαγητών από κατοίκους/εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου
 • Άναμμα Φωτιάς
 • Παρασκευή βραστού κρέατος, μακαρονιών και τηγανίτας από τα μέλη του ΚΑΠΗ και του Συλλόγου Πολύτεκνων Μεγαλόπολης

(μέρος των αναγκών της εκδήλωσης για τα φαγητά/μαγειρέματα θα καλυφθούν από χορηγίες δημοτών μας, τις Λιγνιτική ΑΕ – ΔΕΗ ΑΕ και ΑΗΣ Μεγαλόπολη 5, αλλά θα υπάρξουν και επαγγελματίες για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Κάθε άλλη προσφορά Δημοτών και του Εμποροβιομηχανικού μας κόσμου είναι ευπρόσδεκτη).

 1. 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 Π.Μ.:

Παιδική Παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης “Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ” από την Παιδική Σκηνή Θεάτρου “Ο ΘΕΣΠΙΣ” του Παύλου Ζήκα,  που παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Μολιέρου “Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ” με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 1. 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 5:30 M.M.:

Απογευματινό Υπαίθριο Πάρτι Μασκέ για μικρούς και μεγάλους και παρουσίαση των πληρωμάτων των Καρναβαλιστών που θα συμμετέχουν στην Μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, 26/2.

 1. 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 M.M.:

Μεγάλη Συναυλία στην Κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης από το εξαιρετικό συγκρότημα “48 ΩΡΕΣ”.

(σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα γίνει στη σκεπαστή πλατεία Πολύβιου, χώρος Λαϊκής Αγοράς)

 1. 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 Π.Μ.:

Παιχνίδια για τους μικρούς (και μεγάλους) μας φίλους στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης από το “Τρένο της Χαράς”, θα υπάρχει κατασκευή που θα ονομασθεί “Το σπίτι των χαρταετών”. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε αποκριάτικα παιχνίδια, γαϊτανάκι, κρυμμένο θησαυρό, έθιμα, δρώμενα και χορούς της Αποκριάς (στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν δωρεάν χαρταετοί)

 1. 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 Μ.Μ.:

Standup Comedy στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης από την Καλλιτεχνική Ομάδα του Κωνσταντίνου Μπούρα – Μπαϊμάκου

 1. 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 3:00 Μ.Μ.:

Μεγάλη παρέλαση στις 3:00 μ.μ. με πληθώρα πληρωμάτων και παρεών καρναβαλιστών, αρμάτων και μασκαράτες, κατά μήκος των οδών Παπαναστασίου και Κολοκοτρώνη, θα ακολουθήσει η καύση  του Καρνάβαλου στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και οι βραβεύσεις για τις καλύτερες εμφανίσεις πληρωμάτων /αρμάτων.

(ο Δήμος διαθέτει περίπου 1.300 στολές που θα διατίθενται στο κοινό από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου – θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τον τρόπο παραλαβής/επιστροφής τους. Διατίθενται, επίσης και 5 πλατφόρμες για Άρματα).

Στην παρέλαση προτίθεται να συμμετέχει με δικό του πλήρωμα Καρναβαλιστών ο Δήμος Μεσσήνης και εξετάζεται η δική μας συμμετοχή στο Καρναβάλι της Μεσσήνης που γίνεται την Καθαρά Δευτέρα.

 1. 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30 Μ.Μ.:

Στην Καρύταινα, στην Αποκριάτικη Εκδήλωση που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Κοινόν Καρυτινών”, θα καλυφθούν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση τα έξοδα του dj.

 1. 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΟ ΠΡΩΙ:

Κούλουμα στον Αναβρυτό και στο  Δυρράχι, θα προσφερθούν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση  λαγάνες και χαλβάς

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Η ομάδα για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 2023

Καλογερόπουλος Φάνης       Μπιλίσης Γιώργος    Κουμουνδούρος Χρήστος