Καρύταινα: Αρχειακή έρευνα και τεκμηρίωση – Η ιστορία του οικισμού τα νεώτερα χρόνια

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της χρηματοδότριας Εταιρίας ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ του κ. Θανάση Μαρτίνου και του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών δια του Προέδρου του,  Καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, αναφορικά με το έργο :

«ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ :  αρχειακή έρευνα και τεκμηρίωση. Η ιστορία του οικισμού τα νεώτερα  χρόνια».

Το ερευνητικό έργο που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την  επιστημονική ομάδα, υπό την εποπτεία της Ομότιμης Διευθύντριας του ΙΙΕ/ΕΙΕ κυρίας Μαρίας – Χριστίνας Χατζηιωάννου με βάση την  συνημμένη σύμβαση , θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 30 μηνών.  Το επιστημονικό κύρος του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών σε συνδυασμό με το επιστημονικό βάρος της κυρίας Μαρίας-Χριστίνας Χατζηιωάννου, εγγυώνται την παραγωγή σπουδαίου έργου.

Εμείς στο Σύλλογο των Καρυτινών αισθανόμαστε ευτυχείς που η πολυετής προσπάθειά μας είχε αίσιο αποτέλεσμα και ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους που συνέβαλαν στην επιτυχή αυτή εξέλιξη.  Τιμή και αναγνώριση στον μεγάλο ευεργέτη της Καρύταινας κ. Θανάση Μαρτίνο.  Ειδική μνεία και θερμές ευχαριστίες ανήκουν στον μεγάλο φίλο της Καρύταινας, τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Προκόπιο Παυλόπουλο για την ανεκτίμητη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Αδαμόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Καρυτινών.