Καταγγελία: Μολύνθηκε ο Μυλάοντας ποταμός από το Βιολογικό Καθαρισμό Βυτίνας! (φωτό)

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Βυτίνας και επικεφαλής παράταξης Αγγελής Πετρόπουλος καθώς και ο Σύλλογος των Απανταχού Νυμφασίων.

Όπως μας ενημέρωσαν μετά την Ανάσταση ο ποταμός Μυλάων, στο σημείο που διέρχεται παραπλεύρως του χωριού Νυμφασία είχε έντονη δυσοσμία και τα νερά του ήταν βρώμικα με φυσαλίδες.

Να σημειώσουμε ο Μυλάοντα ποταμός συγκεντρώνει τα νερά των πηγών της γύρω περιοχής και κυλά ήσυχα σε μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους που ξεκινά από την Ελάτη και φθάνει μέχρι την Νυμφασία. Η περιοχή μάλιστα έχει χαρακτηριστεί Natura, ενώ δίπλα από το ποταμό περνά πιστοποιημένο μονοπάτι, στο οποίο διέρχονται πληθώρα Ελλήνων και ξένων περιπατητών. Αυτές οι εικόνες προκαλούν σίγουρα θλίψη και ντροπή και πρέπει άμεσα να διευθετηθεί το θέμα.

Σημειώνεται ότι το θέμα τέθηκε και στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας στις 3.05.2022 όπου ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης διαβεβαίωσε ότι θα κληθεί η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού να λάβει άμεσα μέτρα.

Σε σχετική επιστολή πάντως ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Πετρόπουλος στο Δήμαρχο Γορτυνίας, τα γύρω χωριά καθώς και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος γνωστοποίησε την κατάσταση, ενώ κάλεσε την Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα μέτρα. Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θα είμαι δυσάρεστος και εξηγούμαι χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν. Στην Βυτίνα, υπάρχει βιολογικός καθαρισμός λυμάτων, εδώ και ένα χρόνο είχα επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την κακή του λειτουργία και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.

Αυτό το διαπιστώνει εύκολα κανείς, αν περάσει κατά μήκος το φαράγγι του Μυλάοντα ποταμού, από Κάτω Βυτίνα, Κερνίτσα και συνέχεια προς Καμενίτσα, όπου υπάρχουν τα περίφημα μονοπάτια περιπάτου, που πράγματι οι περιπατητές αφήνουν τον οβολό τους. Αγανακτώ, όταν βλέπω αυτό το χάλι και η λέξη βόρβορος ωχριά σε αυτό που αντικρίζει κανείς.

Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι, και πρώτος εγώ, αλλά κυρίως η Δημοτική Διοίκηση που μιλούν για καθαρό περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Ασχολούνται με θέματα ήσσονος σημασίας για ικανοποίηση μικροσυμφερόντων, για ευνόητους λόγους. Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία είναι πικρή. Ως εδώ λοιπόν! Αν δεν είμαστε ικανοί να συντηρήσουμε αυτό το δώρο που έχει η Βυτίνα και να λειτουργήσει σωστά ο βιολογικός καθαρισμός, τότε να μη ζητούμε τουρισμό, αφού τα θεμέλια που πατάμε είναι σαθρά. Ακόμη και τα αηδόνια που κελαηδούσαν τη νύχτα εξαφανίστηκαν.

Σας εφιστώ την προσοχή για τα δέοντα, εδώ και τώρα.»