Καταστροφή μονοπατιού στο Πυρρή (ph)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας Πυρρή, ο παλιός αγροτικός δρόμος που ενώνει την Βρύση Διακόπι με το Βρυσούλι καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι πεζοπόροι,
θέλω να σας ενημερώσω με βαθύτατη λύπη, αλλά και αγανάκτηση ότι ο παλιός αγροτικός δρόμος που ενώνει την Βρύση Διακόπι με το Βρυσούλι, τον οποίο περπάτησαν γενιές και γενιές ανθρώπων, προκειμένου να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, αλλά και να επικοινωνήσουν με τα χωριά που βρίσκονται στην απέναντι μεριά του ποταμού Λάδωνα αποτελεί παρελθόν.
Δυστυχώς ο δρόμος αυτός καταστράφηκε ολοσχερώς για δεύτερη φορά από τον γνωστό κακόβουλο πατριώτη, ο οποίος με μανία ξήλωσε και γκρέμισε τα πάντα με αποτέλεσμα το μονοπάτι να καθίσταται επικίνδυνο για τους πεζοπόρους. Το όνομα του δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους, καθώς για την υπόθεση διενεργεί έρευνα το οικείο αστυνομικό τμήμα.
Ως γνωστόν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία της κοινότητας και του πολιτιστικού συλλόγου Πυρραίων (ο οποίος πλήρωσε το οικονομικό κόστος) στον δρόμο αυτό έγιναν κάποιες μικρές παρεμβάσεις (ξύλινα σκαλοπάτια και στηθαία ), προκειμένου να είναι ασφαλής η πρόσβαση για τους πεζοπόρους  και τους αγρότες του χωριού μας.
Το συγκεκριμένο μονοπάτι έχει χαρτογραφηθεί από την mainalon trail και ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου πιστοποιηθεί ως τμήμα του μονοπατιού του Πάνα (pan trail). Το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια με την βοήθεια όλων μας να ξαναφτιαχτεί, προκειμένου στα μέσα Αυγούστου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πεζοπορία.
Επιπλέον τις προηγούμενες μέρες ο χώρος όπου γίνεται το river party στον Αλφειό ποταμό αναδιαμορφώθηκε. Από το σημείο αυτό διανοίχτηκε νέο παραποτάμιο μονοπάτι που φτάνει μέχρι την Μπάλιζα και ακολούθως μέσα από τον αγροτικό δρόμο Καφενέ – Πουρνάρια καταλήγει στο χωριό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Γιώργο Τσίρμπα για την εξαιρετική δουλειά του.
Τέλος σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δήμου (Αριθ.Πρωτ:3127/6/5/22) θέλω να παρακαλέσω τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκονται εντός του χωριού να τα καθαρίσουν άμεσα από τα ξερά χόρτα, γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς όπως το περσινό καλοκαίρι η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Γιάννης Στρίκος
Πυρρή 4-7-22