Κοντά στους Συλλόγους μας!

 

Editorial – Φεβρουάριος 2014

Οι Σύλλογοί μας, όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της Γορτυνίας μας. Είναι από τις ελάχιστες δυνατές φωνές που έχουν απομείνει να αγωνίζονται για την επαρχία μας, ενώ παράλληλα αποτελούν τη μοναδική γέφυρα επικοινωνίας των Γορτυνίων που μένουν στην Αθήνα, αλλά και στα άλλα μεγάλα κέντρα (όπως Πύργο, Πάτρα)  με τα χωριά μας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί, που όπως μας εκμυστηρεύονται, επειδή αδυνατούν να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον τόπο καταγωγής τους για διάφορους λόγους (όπως οικονομικούς) , μόνο μέσα από τους Συλλόγους βρίσκουν ευκαιρία να βλέπουν στην Αθήνα συμπατριώτες, ακόμα και συγγενείς τους!

Για αυτό και είναι απαραίτητο οι Σύλλογοί μας να μείνουν ζωντανοί και να συνεχίσουν το μικρό μεν, αλλά πολύτιμο έργο που επιτελούν. Για να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Δεν αρκεί να λέμε ότι οι Σύλλογοί μας είναι απαραίτητοι, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε και με πράξεις…. Εξάλλου δεν ζητάνε πολλά! Μια μικρή ετήσια συνδρομή, αλλά πρωτίστως επιθυμούν την ένθερμη συμπαράσταση και τη συμμετοχή μας στις μία το πολύ δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν το χρόνο (κοπή πίτας-γενική συνέλευση ή εκλογές και συνήθως μια εκδήλωση το καλοκαίρι στο χωριό).

Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση στους συμπατριώτες μας να μη «σνομπάρουν» τους Συλλόγους μας, αλλά απεναντίας όχι μόνο να τους στηρίζουν και να συμμετέχουν οι ίδιοι ενεργά, αλλά να φέρνουν και τα παιδιά τους να γνωρίζονται μεταξύ τους. Από τα παιδιά μας εξάλλου εξαρτάται το μέλλον των Συλλόγων μας… Για το λόγο αυτό και τα Διοικητικά Συμβούλια θα μπορούσαν να διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά για νέους. Όσοι Σύλλογοι πάντως το τόλμησαν σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και όλοι τους επιβράβευσαν.

Καθήκον και υποχρέωσή όλων μας λοιπόν είναι οι Σύλλογοί μας να μείνουν ζωντανοί και να μην περιπέσουν σε αδράνεια!

ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ