Με ιδιαίτερη κατάνυξη και σε κλίμα συγκίνησης γιορτάστηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στο Θεόκτιστο, με τη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών του χωριού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Κοινότητα τέλεσε τρισάγιο στις προτομές των μεγάλων ευεργετών Κωνσταντίνου και Αθηνόδωρου Δρακόπουλου, στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία φέρει τιμητικά το όνομά τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη σεβασμού, τιμής και ευγνωμοσύνης για τη σημαντική προσφορά τους στο Θεόκτιστο.
Στη συνέχεια ακολούθησε κοινό γεύμα στην αίθουσα του χωριού, όπου οι συγχωριανοί είχαν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί, να ανταλλάξουν ευχές και να γιορτάσουν σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα.
Η λιτή αλλά ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση αποτέλεσε ακόμη μία ευκαιρία για τη διατήρηση των δεσμών της τοπικής κοινωνίας και την απόδοση τιμής σε ανθρώπους που συνέβαλαν καθοριστικά στην πρόοδο του τόπου.





