Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, την Κυριακή 9 Απριλίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και το νοτιοανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-04-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες, ενώ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα βελτιωθεί, στα ανατολικά και τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.
Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Άστατος θα είναι ο καιρός τη Μ. Δευτέρα με μπόρες και τοπικές βροχές. Συνεχίζονται οι βροχές την Μ. Τρίτη με τοπικές καταιγίδες και θερμοκρασία 18 βαθμούς στα βόρεια και 16 στα νότια της χώρας. Πιο αναλυτικά:
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11-04-2023
Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά άιθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-04-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια θαλάσσια ποαραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Μέχρι τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.