Λαϊκή Συσπείρωση: Παρουσιάστηκε ο νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια & η υποψήφια Δήμαρχος Γορτυνίας

Σε συνέντευξη τύπου  στην Τρίπολη παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αρκαδίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση καθώς και  ο νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος.  Παρέμβαση έκαναν ο Νίκος Γόντικας περιφερειακός Σύμβουλος και ο Νίκος Κουτουμάνος. Την ανακοίνωση  των υποψηφίων δημάρχων έκανε ο Γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας Δαμαλάς Αριστείδης.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Αρκαδίας είναι οι εξής:
Τρίπολη: Γούργαρης Βαγγέλης, Συνταξιούχος, δημοτικός Σύμβουλος
Μεγαλόπολη: Κουλουράς Χρήστος εργαζόμενος, Γραμματέας του συνδικάτου εργαζομένων
στην Ενέργεια
Γορτυνία: Βούλγαρη Λένα, Γεωπόνος
Βόρεια Κυνουρία: Τετώρος Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος
Νότια Κυνουρία: Χείλαρης Νίκος, Γραμματέας του Συνδικάτου οικοδόμων, Δημοτικός
Συμβουλος.


 

Παρουσίαση επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου

Σε συνέντευξη τύπου  στην Τρίπολη παρουσιάστηκε ο νέος επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος. Παρέμβαση έκαναν ο Νίκος Γόντικας περιφερειακός Σύμβουλος και ο Νίκος Κουτουμάνος. Σας στέλνουμε τα υλικά και ένα σύντομο βιογραφικό του υποψήφιου περιφερειάρχη.

Ο Νίκος Γόντικας: «Αναβαθμίζουμε την παρέμβασή μας και τη δράση μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σταθήκαμε απέναντι στον Περιφερειάρχη και στην Περιφερειακή Αρχή της Ν.Δ, στο έργο και στην πολιτική της που είναι εχθρικό για τον λαό της Πελοποννήσου. Απέναντι σε βασικές επιλογές που έκανε η Περιφερειακή Αρχή όπως η επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ η διαμόρφωση των υποδομών και η στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης στον τουρισμό και στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στη παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την ιδιωτικοποίηση των νερών ύδρευσης και άρδευσης κ.α. επιλογές που στήριζαν η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είμαστε μαζί με τον λαό της Πελοποννήσου για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων, των ανεμογεννητριάδων, τους tours operation των μεγαλοξενοδόχων, των εξαγωγέων, της ΤΕΡΝΑ, των μεγαλοεργολάβων και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Είμαστε με τα πλατιά λαϊκά στρώματα και όχι με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα τρωκτικά που λυμαίνονται τεράστια κονδύλια από το ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως τα αποκαλούν.

Είμαστε και θα είμαστε 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, είμαστε η μόνη ρεαλιστική μαχητική και αξιόπιστη απάντηση όχι μόνο στο χθες αλλά και στο σήμερα, που υποψήφιοι στοιχίζονται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα, που διεκδικούν το θώκο του Περιφερειάρχη οι ίδιοι ως επιχειρηματίες ή ντίλερς επιχειρηματικών συμφερόντων.

Είμασταν και είμαστε απέναντι σε πρόσκαιρα και ευκαιριακά τύπου Αντί Νίκα ή Αντί Τατούλη μέτωπα, που θολώνουν τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές, ρίχνουν νερό στο μύλο της κυρίαρχης πολιτικής και της εναλλαγής προσώπων και διαχειριστών.

Αναβαθμίζουμε την παρέμβαση και τη δράση μας επιλέγοντας ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον σ. Νίκο Κουτουμάνο μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

 

Νίκος Κουτουμάνος: «100% εργατική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι και οι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, όλους τους προηγούμενους μήνες δώσαμε με αυταπάρνηση πολύ σημαντικές μάχες, με αφορμή τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.  Τα αποτελέσματά τους ήταν θετικά για το ΚΚΕ, ήταν αποτελέσματα τα οποία  μας κάνουν πιο αισιόδοξους, έκαναν πολύ κόσμο και πέρα από την εκλογική επιρροή του Κόμματος  να χαμογελάσει γιατί ξέρουν ότι αυτή η δύναμη κατατίθεται στο πολλαπλάσιο πίσω στο λαό, ξέρουν ότι οι αγώνες του δυναμώνουν από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Μπροστά μας έχουμε την πολύ σοβαρή αναμέτρηση των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών. Το σύνολο των αντιπάλων μας συνεχίζουν να εμφανίζονται με το μεσσιανικό κάλεσμα του μοναδικού σωτήρα.  Όλοι έχουν ή το «μαγικό ραβδί» ή σπάνιες ικανότητες και χαρίσματα για να κάνουν την Πελοπόννησο παράδεισο. Στην πραγματικότητα κανείς δεν αμφισβητεί τους ασφυκτικούς κανόνες που έχει διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο ανατρέποντας τα όποια «αυτοδιοικητικά» στοιχεία είχε η «αυτοδιοίκηση» μετατρεπόμενη στο διάβα των ετών σε ένα σκληρό τμήμα του συνολικά αντιλαϊκού κράτους.

Προσπαθούν να κρύψουν ότι   καμία φιλολαϊκή Περιφερειακή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή είναι η κεντρική πολιτική, αυτή είναι και η πολιτική της Περιφέρεια και των Δήμων, πολύ δε περισσότερο που στο βασικό ερώτημα που αφορά και την τοπική διοίκηση:” ανάπτυξη για ποιον και από ποιον”., η απάντηση σχεδόν όλων των αντιπάλων μας  παραμένει σταθερά ή ίδια  και είναι με την ανάπτυξη και τα κέρδη των μεγαλοεπειχειρηματιών, γιατί έτσι υποτίθεται περισσεύει και κάνα ψίχουλο για το λαό.

Το δίλημμα λοιπόν  και των Δημοτικών και των Περιφερειακών εκλογών είναι πόσο θα δυναμώσει το φιλολαϊκό μπλόκ  απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους, ανεξάρτητα από το πώς θα εμφανιστούν στις εκλογές. Το δίλημμα των εκλογών είναι  να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είναι η έκφραση των αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας, των επαγγελματιών και αγροτών, των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος, της προστασίας της ζωής από τις φυσικές καταστροφές.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί το επόμενο διάστημα, τα επόμενα χρόνια, θα επιβληθούν άγριες αντιλαϊκές πολιτικές για να θωρακίσουν την κερδοφορία, στα πλαίσια και του διεθνούς ανταγωνισμού.

Πριν από λίγες μόλις μέρες στο Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η άμεση επιστροφή στην Ευρωενοσιακή κανονικότητα: Δηλαδή, στη δημοσιονομική σύσφιξη, στην εφαρμογή των προβλέψεων του Συμφώνου Σταθερότητας, στα ματωμένα πλεονάσματα. Παράλληλα  η Κομισιόν απαιτεί να αποσυρθούν όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν απομείνει, όπως η επιδότηση του ρεύματος.

Στόχος τους είναι  η ετήσια αύξηση των δημοσίων δαπανών να μην ξεπερνάει το 2,6% . Αυτό από μόνο του θα έφτανε για να καταλάβουμε όλοι τι θα επακολουθήσει: νέες περικοπές στις όποιες κοινωνικές δαπάνες έχουν απομείνει και βέβαια νέα φοροεπέλαση στα λαϊκά στρώματα για να βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα. Είναι φανερό ότι θα συνεχίσει το κεντρικό κράτος να περικόπτει πόρους από την τοπική διοίκηση, να μεταφέρει αρμοδιότητες σε αυτή χωρίς χρηματοδότηση, να ενισχύεται έτσι η αφαίμαξη του λαού από διάφορα άδικα και δυσβάστακτα τέλη, να συνεχίζουν να εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι με την άθλια ανακύκλωση της ανεργίας μέσα από διάφορες συμβάσεις, να απασχολούνται στα κάτεργα των εργολάβων.

Όποιος λοιπόν ισχυρίζεται ότι «αυτά δεν μας αφορούν εμάς» γιατί «εμείς αγαπάμε και ασχολούμαστε με τον τόπο μας, την Πελοπόννησο και την ανάπτυξή της» τουλάχιστον υποκρίνεται!

Οι πολιτική της ΕΕ που συνδιαμορφώνουν όλες οι Κυβερνήσεις – και οι Ελληνική- που από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο την στηρίζουν με την ψήφο τους οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων που στηρίζουν αυτό τον αδιέξοδο μονόδρομο, των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν άμεσες συνέπειες σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και ευεργετικές συνέπειες αντίθετα, προς όφελος των μονοπωλίων, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Όλες οι άλλες δυνάμεις είναι δεσμευμένες από αυτή την πολιτική, Όλες οι άλλες παρατάξεις ξεκινούν να πολιτεύονται έχοντας σαν δεδομένο ότι τίποτα από όσα αποφασίζονται στην ΕΕ δεν αλλάζει, τίποτα από αυτά που υιοθετούνται σαν οδηγίες και μετατρέπονται σε νόμους δεν αμφισβητείτε!

Το ΚΚΕ, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν έχουν αυτές τις δεσμεύσεις. Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ξέρουν ότι είναι μονόδρομος η διεκδίκηση η οργάνωση και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ αποτελούν εγγύηση για 100 εργατική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Σύντομο βιογραφικό του Νίκου Κουτουμάνου, υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Νίκος Κουτουμάνος γεννήθηκε το 1977 στην Καλαμάτα από γονείς  αγρότες και μεγάλωσε στο χωριό Αλαγονία στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου. Φοίτησε στη σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας όπου πήρε ενεργό μέρος στους αγώνες του φοιτητικού – σπουδαστικού κινήματος, εκλεγμένος επί σειρά ετών στα ΔΣ του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου και της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ). Παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με την αγροτική παραγωγή στον τόπο καταγωγής του. Πείρε ενεργό μέρος στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες της δεκαετίας του 2000 σαν μέλος συντονιστικής επιτροπής, διώχθηκε δικαστικά δεκάδες φορές μαζί με άλλους αγωνιστές αγρότες για αυτή του τη δράση.

Μετά την ολοκλήρωση της  στρατιωτικής του θητείας (Έβρος, 2004)  εργάστηκε σαν εμποροϋπάλληλος στην Καλαμάτα όπου πήρε ενεργό μέρος στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μέσα από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας μέλος του οποίου είναι μέχρι σήμερα.

Εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας την περίοδο 2006-2010.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Είναι Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου, ενώ παλιότερα ήταν Γραμματέας των ΚΟ Αχαΐας, της Μεσσηνίας και μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και παλιότερα της ΚΝΕ.