Μαθήτρια από το Μοναστηράκι διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής! (ph)

Το Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής “CARDIOATHENA 2024’’ της Α΄Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που εδρεύει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Απριλίου 2024 στο ξενοδοχείο CARAVEL. Στο πλαίσιο της επετειακής εορταστικής διοργάνωσης για τα 20 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στην καρδιαγγειακή εκπαίδευση, διοργανώθηκε Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Δείξε μας την καρδιά σου!».

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η εξοικείωση των παιδιών με τη λειτουργία της καρδιάς και η κατανόηση της σημασίας της προστασίας της για τη διατήρηση της υγείας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα (Γυμνάσια & Λύκεια) και αξιολογήθηκαν περισσότερα από 450 έργα ζωγραφικής.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου, η Κριτική Επιτροπή απένειμε βραβεία στα καλύτερα έργα από όλες τις συμμετοχές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Ανάμεσα στους 12 πρώτους βραβευθέντες βρισκόταν και η Ρεβέκκα Πατέλη από το Λύκειο Τροπαίων, κόρη του Στέλιου Πατέλη από Μοναστηράκι. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στη Ρεβέκκα για την εξαιρετική της επίδοση στον μαθητικό διαγωνισμό.

Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στη Λυκειάρχη κα Φράγκου και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το έργο τους. Με τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους για τη διδασκαλία, προάγουν την εξέλιξη και τη δημιουργικότητα των μαθητών τους. Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν καθημερινά.

Π.Κ.