Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» (ph)

* Η ζωή του Γορτύνιου Βασίλη Γιαννακόπουλου μέσα από το βιβλίο «Οι διαδρομές των Αστεριών»

Στον όμορφο εξωτερικό χώρο Fouzer στην Αγία Παρασκευή έγινε εχθές 03.10 η παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» της Μαρίας Κακαβογιάννη. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας, βασισμένο στη ζωή του Βασίλη Γιαννακόπουλου, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής και πρώην Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, από Καρδαρίτσι Γορτυνίας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής – Ιατρός Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής – Συνταγματολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου – Δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα.

Την παρουσίαση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος – Καθηγητής Παντείου Γιάννης Πολίτης, ενώ η Δικηγόρος – Στιχουργός Ιωάννα Κολλινιάτη με την εκφραστική φωνή της διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα μέσα από το βιβλίο.

Οι ομιλητές που αποτελούσαν το πάνελ αναφέρθηκαν αρχικά στο σενάριο  του μυθιστορήματος καθώς και στα ιδιαίτερα στοιχεία που το συνθέτουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Και οι τέσσερις ομιλητές όμως γρήγορα επικεντρώθηκαν στα χαρακτηριστικά εκείνα που συμπίπτουν μεταξύ του Κεντρικού Ήρωα του βιβλίου και του Βασίλη Γιαννακόπουλου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο της προσφοράς, χαρισματικό πολιτικό, αεικίνητο, εργατικό, απλό και προσηνή, που έχει ένα επικοινωνιακό ταλέντο, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Παράλληλα, προσέγγισαν αλληλοσυμπληρωματικά διάφορες πτυχές από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Γιαννακόπουλου, από τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, που σημαδεύτηκαν από τη Γενιά του Πολυτεχνείου, μέχρι την πλούσια αυτοδιοικητική του πορεία, αρχικά ως Δημ. Σύμβουλος Αγ. Παρασκευής, αργότερα ως Δήμαρχος και πλέον ως Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινιών στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη.

Ιδιαίτερη αναφορά δε έγινε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια με πολλές στερήσεις στο μικρό ορεινό χωριό της Γορτυνίας, το Καρδαρίτσι, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σε ηλικία 8 ετών με την οικογένειά του για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στην Αθήνα. Και όπως τόνισε η δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα ο ίδιος όχι μόνο αγαπά και είναι υπερήφανος για τον τόπο καταγωγής του, αλλά δείχνει ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής.

Στη συνέχεια η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Κακαβογιάννη παρέθεσε τους προβληματισμούς, που προσπάθησε να βάλει μέσα από το μυθιστόρημά της.

Την όμορφη και ζεστή αυτή παρουσίαση έκλεισε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο οποίος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε τους ομιλητές για τα θερμά και επαινετικά λόγια στο πρόσωπό του.

Ο επίλογος της βραδιάς ολοκληρώθηκε όμορφα με ζεστή μουσική από εκλεκτούς καλλιτέχνες. Ξεχώρισε δε η Γορτύνια Νάντια Καραγιάννη από Τρόπαια.

Εκτός από τους φίλους του βιβλίου, στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν αρκετοί νυν και πρώην Δήμαρχοι της Αττικής, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης καθώς και αρκετοί Αρκάδες.