Με ηλιοφάνεια και ζέστη ξεκινά η εβδομάδα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρεια και στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά, μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Πελοποννήσου. Η ορατότητα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 32 βαθμούς), 23 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 33 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και σταδιακά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15º C έως 32º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17º C έως 33º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14º C έως 33º C.