Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Λάδωνα (ph&video)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στις 6 Ιανουαρίου 2023, Εορτή των Θεοφανίων στο Φράγμα της τεχνητής Λίμνης του ΥΗΣ Λάδωνα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη Λίμνη δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών.

Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό αρκετοί ήταν αυτοί που προσήλθαν από τα κοντινά χωριά, όπως Τρόπαια, Περδικονέρι, Βάχλια, Δήμητρα, Κοντοβάζαινα, ακόμα και από Τρίπολη και Πύργο.

Την τελετή του Αγιασμού ετέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης π.Νεκτάριος Πέττας και οι Πρεσβύτεροι  π.Παναγιώτης Μπαχός, π.Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και π.Σπυρίδων Καζανάς.

Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Διευθυντής της ΔΕΗ-ΥΗΣ Ιωάννης Σταθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας Σταύρος Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ Πάικος Αναγνωστόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, οι πρώην Δήμαρχοι Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος, Πεύκης Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Αγίας Βαρβάρας Αττικής Γιώργος Καπλάνης, πολιτευτές καθώς και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου.

Π.Κ.

 

Περισσότερες φωτογραφίες του Β. Κουτρουμάνου στη σελίδα μας στο facebook.

Ακολουθεί και χαρακτηριστικό video του Συμβούλου του Δημάρχου Γ.Παπακωνσταντίνου:

https://www.facebook.com/ypopsephios.symboulosgortynias/videos/3392428127744348/