Με πενθήμερο Φεστιβάλ τίμησε ο Σύλλογος Δοξιωτών τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Δόξας (ph)

Δόξα 1943 -2023,
80 χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, την 23η Αυγούστου 1943 κατά την οποία Γερμανικό Τάγμα για αντίποινα, κατέκαψε ολοσχερώς το χωριό μας!!!
Ο Σύλλογος Δοξιωτών τίμησε εφέτος το καλοκαίρι τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Δόξας διοργανώνοντας πενθήμερο Φεστιβάλ το οποίο περιείχε : 1)Επετειακή Εορτή με την Ομιλία του καθηγητή Νεότερης Ιστορίας κκ. Θανάση Χρήστου και στη συνέχεια αφιέρωμα από τον Μπάμπη Τσέρτο ,τη Νάντια Καραγιάννη και το Νίκο Καραγιάννη. 2) Προβολή Κινηματογραφικής ταινίας του Δοξιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Κανελλόπουλου. 3) Παραδοσιακό Αντάμωμα . 4) Επετειακή Εορτή η οποία περιείχε Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γερμανικής κατοχής , κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, μαρτυρίες καθώς και απόδοση Τιμητικής Πλακέτας στην Δοξιώτισσα Μάνα της Εποχής εκείνης για την προσφορά της. 5) Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με τη συμμετοχή 10μελής ορχήστρας παιδιών, από την Δόξα και από διπλανά χωριά.
Ποτέ ξανά πόλεμος , Δόξα και τιμή στους προγόνους μας για όλα όσα πέρασαν και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σηκώσουν ξανά το ανάστημά τους και να ξαναφτιάξουν με αλληλεγγύη το χωριό τους , βγάζοντας συγχρόνως σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία .
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού Δοξιωτών.