Με συννεφιά και τοπικές βροχές το σκηνικό του καιρού Σάββατο

Για σήμερα Σάββατο αναμένονται αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανώς να είναι έντονα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την βόρεια Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός σε τρεις σταθμούς στη Γορτυνία:

Βυτίνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11º C έως 23º C.

Δημητσάνα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12º C έως 25º C.

Κοντοβάζαινα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13º C έως 26º C.