Μεγάλη αναγνώριση του πρότυπου Αγροτουριστικού Κέντρου «Αρκαδιανή» στο Ψάρι Τρικολώνων!

arcadiani3
Σκαρφαλώνοντας  τα βουνά της Γορτυνίας, στην είσοδο του χωριού Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας, με θέα τον ανοιχτό ορίζοντα, το Λύκαιο Όρος και τη γραφική Καρύταινα, συναντάμε το πρότυπο αγροτουριστικό κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής την  <<Αρκαδιανή>>.
Μετά από πολύμηνη προσπάθεια και επιμονή να ξεπεραστούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια το πρότυπο Αγροτουριστικό Κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής “Αρκαδιανή”  κατάφερε να καταχωρηθεί με το ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης Τμήμα Γεωργικής Έρευνας και Καινοτομίας! 
Αυτό σημαίνει ότι πιστοποιημένα πλέον θα αναδεικνύει, όπως άλλωστε κάνει πάντα, τη βιωματική γνωριμία με τον οικονομικό πολιτισμό της ελληνικής υπαίθρου. Τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής αγροτικής οικογένειας, με τα παραδοσιακά αγροτικά επαγγέλματα και τις ντόπιες καλλιεργητικές μεθόδους παραγωγής, οι οποίες σπανίζουν ή έχουν εκλείψει, με τις ασχολίες και τις συνήθειες της καθημερινής ζωής των κατοίκων μιας περιοχής, τα ήθη και τα έθιμα, την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αυτόχθονης χλωρίδας και πανίδας και άλλα πολλά.
Στην «Αρκαδιανή», ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει αρκαδικές γεύσεις, αλλά και να γνωριστεί με τον αρκαδικό τρόπο ζωής, ο οποίος  περιστρέφεται γύρω από την ουσία και την απλότητα. Ένας μεγάλος όμορφος χώρος, με βεράντες και καταπληκτική θέα, φιλοξενεί το εστιατόριο «Οι νοστιμιές της γιαγιάς». Ακριβώς δίπλα και το Μουσείο της Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της “Αρκαδιανής” με επικεφαλής τον δραστήριο και φλογερό Αρκά Μάκη Παπούλια. Η “Αρκαδιανή” αποτελεί πλέον και επίσημα ένα στολίδι όχι μόνο για τη Γορτυνία και την Αρκαδία, αλλά και όλη την Πελοπόννησο!
Πέννυ Καλύβα
arkadiani1