Μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση Αρκάδων στο Αττικό Άλσος!

Σχεδόν 70 χρόνια λειτουργίας και έχοντας περισσότερους από 200 Συλλόγους ανά την Ελλάδα, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος παρουσιάζει μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση στο Αττικό Άλσος, με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών και τραγουδιστών που έχουν καταγωγή από την Αρκαδία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια και χορούς της περιοχής μας.

Η εκδήλωση, που διοργανώνει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Αττικό Άλσος.

150 και πλέον χορευτές από τα χορευτικά των Συλλόγων: Αρκάδων Αγ.Δημητρίου,  Ηλιούπολης, Ιλίου, Περιστερίου και των Τσακώνων του Πειραιά, με γνήσιες παραδοσιακές φορεσιές και περίτεχνους χορούς θα μας ταξιδέψουν στην Αρκαδία των παραδόσεων μας, της ιστορίας μας και των τεχνών. Μια πανδαισία ήχου και χρωμάτων.

Σπουδαίοι Αρκάδες τραγουδιστές, η Νάντια Καραγιάννη, ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, η Άννα Βυτινάρου και ο Διαμαντής Ρουμελιώτης.

Μια ορχήστρα από εξαιρετικούς μουσικούς με φυσικά παραδοσιακά όργανα που αποδίδουν το ηχόχρωμα των Αρκαδικών τραγουδιών. Κώστας Ζαφειρόπουλος: κλαρίνο, Κώστας Γιαννακόπουλος: κλαρίνο, Ανδρέας Νιάρχος: Φλογέρα, Τάσος Γουσέτης: βιολί, Ιωάννα Ρήγα: σαντούρι, Γιώργος Παππάς: λαούτο, Βασίλης Οικονόμου: νταούλι

Ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας για τους καημούς, τον ηρωισμό, τον έρωτα, το γάμο, την ξενιτειά κ.α. με σεβασμό στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της Αρκαδίας.

Τον κάθε χορό θα συνοδεύουν κείμενα με επιστημονική ανάλυση, τα οποία έχει επιμεληθεί η Πολιτισμολόγος Γ. Διαμαντοπούλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ωρα έναρξης: 20:30

Χαιρετισμοί:

  • Παναγιώτης Μπένος, Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
  • Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής
  • Βασίλης Γιαννακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού

20:45 Προβολή ντοκιμαντέρ “Αρκαδία: Παράθυρο του κόσμου”

21:00 Εναρξη μουσικοχορευτικής παράστασης

Συντονίζει η δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα.

Είσοδος ελεύθερη

 

Στιγμιότυπο από την προετοιμασία της παράστασης στα γραφεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία της παράστασης στα γραφεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Διακρίνονται από δεξιά ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α. Παναγιώτης Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου Γ. Φραγκάκης και η Πολιτισμολόγος Κ.Διαμαντοπούλου