Μια υπέροχη μουσική πανδαισία από Αρκάδες στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής! (ph&video)

Στο κατάμεστο θέατρο του Αττικού Άλσους και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 19 Ιουνίου η μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής. Αρκάδες από όλο το λεκανοπέδιο απόλαυσαν ένα τρίωρο υπέροχο θέαμα που ανέδειξε το μεγαλείο της μουσικοχορευτικής παράδοσης των Αρκάδων. 150 και πλέον χορευτές με γνήσιες παραδοσιακές φορεσιές και περίτεχνους χορούς ταξίδεψαν το κοινό στην Αρκαδία των παραδόσεων και της ιστορίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα που σημείωσε ότι στην Αττική υπάρχει άλλη μια Αρκαδία καθώς οι δεσμοί που κρατούν τους Αρκάδες με την ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι πολύ ισχυροί, για αυτό και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εθνικοτοπικοί Αρκαδικοί Σύλλογοι. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Παναγιώτης Μπένος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιεί το νεοκλεγέν Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Βασίλης Γιαννακόπουλος, από Καρδαρίτσι Γορτυνίας, αλλά και ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Χάρης Ρώμας.

Ακολούθησε η μουσικοχορευτική παράσταση, με αναφορές στα είδη των τραγουδιών και χορών. Η Πολιτισμολόγος Γεωργία Διαμαντοπούλου από Θεόκτιστο είχε επιμεληθεί με επιστημονική ανάλυση τα κείμενα που συνοδεύαν τα τραγούδια.

Στην παράσταση συμμετείχαν τα χορευτικά των Συλλόγων: Αρκάδων Αγ.Δημητρίου, Ηλιούπολης, Ιλίου, Περιστερίου,  Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου και των Τσακώνων του ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ «το ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ» συλλόγου.

Τραγούδια ερμήνευσαν οι γνωστοί Αρκάδες καλλιτέχνες, Νάντια Καραγιάννη, Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Άννα Βυτινάρου &  Διαμαντής Ρουμελιώτης. Μαζί τους μια ορχήστρα από εξαιρετικούς μουσικούς, οι οποίοι με παραδοσιακά όργανα απόδωσαν το ηχόχρωμα των Αρκαδικών τραγουδιών. Στο κλαρίνο ο Κώστας Ζαφειρόπουλος και ο Κώστας Γιαννακόπουλος, στη φλογέρα ο Ανδρέας Νιάρχος, στο βιολί ο Τάσος Γουσέτης, στο σαντούρι η Ιωάννα Ρήγα, στο λαούτο ο Γιώργος Παππάς και στο νταούλι ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος είχε και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μητρόπολης Γόρτυνος Ιάκωβος Κανάκης, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Μπάμπης Αλεξανδράτος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και πολιτευτής Φωτεινή Δαλιάνη ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και οι Αντιδήμαρχοι Νεκτάριος Μπαρούτσας & Πένη Μπέτσα, ο τ.Αντιπεριφερειάρχης και πολιτευτής Ευάγγελος Γιανανκούρας, οι τέως Δήμαρχοι Γιώργος Μπαρούτσας, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Γιάννης Σταθόπουλος, οι εκδότες Κώστας Καλύβας & Δημήτρης Γιαννακούρας καθώς και πολλοί Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Αρκαδικών Συλλόγων και φορέων.

Εκλεκτά αρκαδικά κεράσματα προσφέρθηκαν σε όλους από την «Αρκαδιανή» του Μάκη Παπούλια

Στο τέλος όλοι μαζί όλα μαζί τα χορευτικά και ο κόσμος ενώθηκαν πάνω στη σκηνή και χορεύοντας με πρωτοφανή κέφι γνήσια δημοτικά τραγούδια.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Βασίλη Κουτρουμάνου

https://www.facebook.com/gortynia.newspaper/videos/1210484932967446

 

 

 

https://www.facebook.com/100054345807310/videos/1472211906922149/

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/100054345807310/videos/225323230310628

 

 

    

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στη σελίδα της εφημερίδος μας στο facebook