Νέες αδειοδοτήσεις τεράστιων αιολικών – φωτοβολταικών συγκροτημάτων και μονάδων αποθήκευσης ενέργειας

Νέες αδειοδοτήσεις τεράστιων αιολικών – φωτοβολταικών συγκροτημάτων και μονάδων αποθήκευσης ενέργειας.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23-1-2023 έρχονται για γνωμοδότηση ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1007 MW.

Πρόκειται για τρία φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα ισχύος 435 MW, δυο μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με 125 τεράστια κοντέινερ μπαταρίες λυθίου ισχύος 400 MW  και 12 αιολικά πάρκα ισχύος 172 MW.

Ακόμα μια φορά, αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για «απάτητα βουνά» και άλλα τέτοια.

Έρχονται για γνωμοδότηση έντεκα αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα στον Πάρνωνα συνολικής ισχύος 158 MW, σε περιοχές του Μαλέα, του Ζάρακα, των Νιάτων.

Στις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες που ήδη έχουν εγκατασταθεί στον Πάρνωνα, έρχονται να προστεθούν και άλλες, και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και των άλλων Ταμείων, που βάλθηκαν να ξεκοκαλίσουν τα αρπαχτικά των ΑΠΕ.

Είναι ανάγκη οι κάτοικοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία του βιός και της περιοχής τους.

Να απαιτήσουν καμία νέα άδεια για ΑΠΕ, να ξηλωθούν όσες έχουν εγκατασταθεί.

Να μειωθεί το ρεύμα για το λαϊκό νοικοκυριό. Αφορολόγητο πετρέλαιο για τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον μελισσοκόμο.

Οι Επιτροπές Αγώνα

για τη σωτηρία του Πάρνωνα του Μαίναλου του Λύκαιου

από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ.