Ο Δημήτρης Μάρκου επισκέπτεται τη Γορτυνία και βρίσκει …. το «χωριό» του! (video)

Ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος ξεκίνησε σύντομες ταξιδιωτικές εκπομπές στο διαδίκτυο με τίτλο “ Tips by Markos”. Μέσα από αυτές αναδεικνύει όμορφες περιοχές της χώρας και παρουσιάζει επιλογές διαμονής, φαγητού και αγορών.

Στα δύο πρώτα επεισόδια έκανε πρεμιέρα με την Ορεινή Αρκαδία! Στο πρώτο το ταξίδι ξεκίνησε από την Κάψια και το Αρχοντικό Καλτεζιώτη, τη Βλαχέρνα και το Λεβίδι με μια στάση στη ξακουστή ταβέρνα του Κουμπούρη.  Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Γορτυνία με πρώτο χωριό τη Βυτίνα. Εκεί πρόβαλε τα τοπικά προϊόντα, όπως το υπέροχο καρύδι της περιοχής, αλλά και γλυκές επιλογές από το ζαχαροπλαστείο «Μαέστρο».

Η δεύτερη εκπομπή ξεκίνησε από το Λαγκάδια, που είναι πασίγνωστα για τους χτιστάδες του. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το χωριό Ράφτη με τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα του Αλφειού και τα χωριά της Ανδρίτσαινας. Συνομίλησε με τον Γιάννη Μητρόπουλο, ιδιοκτήτη του Dimitra’s Resort, ο οποίος και έδωσε πληροφορίες για κοντινές αποδράσεις.

Επόμενη στάση το χωριό Μάρκου, όπου εκεί ο Μάρκος όπως είπε βρήκε το… «χωριό» του, καθώς αυτό φέρει το όνομά του! Το χωριό από όπου κατάγεται και οικογένεια Μαρλαφέκα, της εταιρείας ΛΟΥΞ, που είναι χορηγός της εκπομπής. Εκεί συνομίλησε για γαστρονομικές επιλογές με την Βαγγελιώ Αγγελακόπουλου στην ξακουστή ταβέρνα «Ζέρζοβα».

Μετά του Μάρκου ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε τα πανέμορφα χωριά Καρύταινα, Ελληνικό και Στεμνίτσα. Ο  γνωστός δημοσιογράφος δοκίμασε φρέσκο ψωμί, παραδοσιακή κουζίνα στον ξυλόφουρνο και  έδωσε εξαιρετικές συμβουλές και tips, που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Κάλεσε δε τον κόσμο να επισκεφθεί αυτά τα μέρη, που πέραν από την ομορφιά τους, βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα!

Δείτε παρακάτω τα δύο επεισόδια: