Ο πολίτης στον Δήμαρχο

Οφείλουμε  να επαινέσουμε μία πρωτοβουλία που πήρε, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων   του, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής συμπατριώτης μας ιατρός Γιάννης Σταθόπουλος. Καθιέρωσε να δέχεται δύο φορές  την εβδομάδα το κοινό, από δύο ώρες την κάθε φορά, ονομάζοντας  την πρωτοβουλία του αυτή  «Ο πολίτης στον Δήμαρχο». Έτυχε δε ευμενεστάτων  σχολίων από τους Δημότες και φορείς της πόλεως.  Και μακάρι σ’όλους   τους Δήμους  να εφαρμοζόταν κάτι τέτοιο.

Πάντως στον Δήμο Γορτυνίας η κατάσταση  είναι τελείως αντίθετη. Τα μόνιμα παράπονα που ακούμε είναι ότι οι συμπατριώτες δεν μπορούν να δουν τον Δήμαρχο, ούτε  και να επικοινωνήσουν ποτέ μαζί του. «Δεν απανταά στα τηλεφωνήματα μου, ούτε μπορούμε να βρούμε άκρη στο γραφείο του» είναι τα λόγια που μας μεταφέρουν συνέχεια, παρακαλώντας μας να γράψουμε κάτι γι’αυτό.

Θα προτείναμε στον κ. Δήμαρχο να καθιερώσει  κι’αυτός έστω μια συγκεκριμένη ημέρα που να δέχεται το κοινό. Εναλλάξ μία στη Δημητσάνα και μία στα Τρόπαια. Κι’ακόμη μια φορά τον μήνα στην Αθήνα (π.χ. το πρώτο Σάββατο), να μπορούν κάπου  (π.χ. στην  αίθουσα της  Παγγορτυνιακής) να τον συναντούν. Τέλος του μεταφέρουμε  τα δυσμενή σχόλια που ακούγονται, για  την συνήθειά του να έρχεται  σχεδόν πάντα  καθυστερημένος στις εκδηλώσεις, είτε  διοργανώνονται από τον Δήμο είτε από τους συλλόγους μας. Οι παραπάνω επισημάνσεις μας είναι καλοπροαίρετες , απηχούν τον κόσμο και σκοπό έχουν να προστατεύουν το θεσμό του Δημάρχου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΑΛΥΒΑΣ