Ο Σεβ/τος κ.Νικηφόρος στη Δήμητρα για τον παρακλητικό κανόνα

Σ’ όλα τα χωριά της Γορτυνίας αυτές τις ημέρες μέχρι τον 15 Αύγουστο και όπου βέβαια υπάρχουν ιερείς ψάλλεται ο παρακλητικός κανόνας προς την Παναγία. Οι πιστοί με κατάνυξη παρακολουθούν τα υπέροχα τροπάρια, στα οποία περιέχονται επικλήσεις, δεήσεις και ικεσίες προς την Υπεραγία Θεοτόκο, σιγοψάλοντάς τα.

Ο σεπτός Ποιμενάρχη μας κ.Νικηφόρος έχει προγραμματίσει να επισκέπτεται μικρά χωριά, παρά τους λιγοστούς κατοίκους, που όμως τον Αύγουστο ει΄ναι περισσότεροι, χαροποιώντας τους.

Έτσι χθες ξεκίνησε από τη Δήμητρα (Δίβριτσα), όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, οι πιστοί με τον κοινοτάρχη και τον εφημεριό τους, τον υποδέχθηκαν με ευλάβεια και χάρηκαν μετά να ψέλνει ο ίδιος τους ωραίους ύμνους προς ην Αειπαρθένο, σιγαψόλνοντάς τους!

ΚΩΝ-ΚΑΛ