Ο Βυτιναίος Κων. Τούτουζας νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας!

Εχθές Πέμπτη 20.10.2022 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της πολυπληθέστερης Ιατρικής Εταιρείας στην Ελλάδα.

Τα ηνία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αναλαμβάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τούτουζας, το γένος Ελένη Πανταζοπούλου από Βυτίνα. Στο παρελθόν Πρόεδρος της Eταιρείας ήταν ο αείμνηστος πατέρας του Παύλος Τούτουζας.

Να σημειώσουμε ότι ο Καθηγητής κ. Τούτουζας  θα αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τον Ιανουάριο του 2023, γεγονός που αυτομάτως, βάσει καταστατικού, τον προωθεί στη θέση του Προέδρου του ΔΣ από το 2023.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:  «Ευχαριστώ πολύ τους Καρδιολόγους από Ελλάδα και Κύπρο για την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο στην μεγαλύτερη Ιατρική Εταιρεία της χώρας μας, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η ισχυρή εντολή των συναδέλφων για να συνεχίσουμε το έργο της Εταιρείας, αλλά και να προχωρήσουμε σε τομές με το νέο ΔΣ, είναι τιμητική και ταυτόχρονα δεσμευτική. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών της Καρδιολογικής κοινότητας».

Ο κ. Τουτούζας είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ και έχει κάνει  την διδακτορική διατριβή στην Α Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική σχετικά με τα επικεκαλυμμένα stent. Επίσης ο ίδιος έλαβε ειδικότητα Καρδιολογίας Α Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική. Ακόμη, ο κ. Τουρτούρας έχει εκπαιδευτεί στην Επεμβατική Καρδιολογία στο Milano, Centro Cuore Columbus and San Raffaele.

Η εφημερίδα μας τον συγχαίρει θερμά για την ύψιστη αυτή διάκριση!