Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση στη Βουλή για τη δυσκολία πραγματοποίησης διακομιδών ασθενών από το Κέντρο Υγείας Τροπαίων

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε χθες ερώτηση στη Βουλή για το σοβαρό θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων που έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται με πολύ μεγάλη δυσκολία οι διακομιδές που είναι αναγκαίες να γίνουν. Καλεί τον Υπουργό να μεριμνήσει, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να καλυφθούν οι ανάγκες για προσωπικό στο Κέντρο Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ.Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα:  Δυσκολία πραγματοποίησης διακομιδών ασθενών από το Κέντρο Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου.

 Το Κέντρο Υγείας Τροπαίων εξυπηρετεί γύρω στα εξήντα ορεινά χωριά του Δήμου Γορτυνίας, τα οποία λόγω του δύσβατου οδικού δικτύου δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό ή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο που βρίσκεται 80 χλμ μακριά.  Οι κάτοικοι της περιοχής είναι κυρίως ηλικιωμένοι με αυξημένες ανάγκες σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη και συχνά χρειάζεται να διακομισθούν στο  Γενικό Νοσοκομείο του νομού μας, με αποτέλεσμα όταν ο μοναδικός επικουρικός οδηγός ασθενοφόρου δεν εργάζεται, να καλείται το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας ή το ΕΚΑΒ της Τρίπολης.

Στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας υπηρετούν 3 (τρεις) οδηγοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι βάρδιες καθημερινά οπότε να καθίσταται αδύνατη ή με μεγάλη καθυστέρηση η ενδεχόμενη διακομιδή ασθενών από την περιοχή προς την Τρίπολη.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσετε ώστε να αντιμετωπιστούν οι κατεπείγουσες ανάγκες των Κέντρων Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της περιοχής;

 

Αθήνα, 29.05.2022

 

Ο ερωτών Βουλευτής, 

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος