Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Καμία συνεργασία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τους γυρολόγους της πολιτικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Action 24, στην εκπομπή «Πρωινή ζώνη»

Καμία συνεργασία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τους γυρολόγους της πολιτικής. Είτε από προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ είτε από τη ΝΔ

 

  • Καμιά συνεργασία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει ως κεντρική ιδεολογία τον Πολακισμο. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να βγει δεύτερη δύναμη  στις ευρωεκλογές και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ
  • Καμιά συνεργασία με πολιτικούς γυρολόγους οι οποίοι γυρνούν από κόμμα σε κόμμα για μια καρέκλα. Είναι προσβολή για όσους κράτησαν όρθια την παράταξη, τον απλό κόσμο και τα στελέχη που όλοι αυτοί πρόσβαλαν.  Αν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει σανίδα για να σωθούν πολιτικά, κάνουν λάθος. Όποιος αγκαλιάζει αυτά τα «στελέχη» προερχόμενα σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ, είναι σαν να μην πιστεύει σε επιλογές όπως του Χάρη Δούκα που αγκάλιασε ο κόσμος. Τα παραπάνω δεν αφορούν απλούς ψηφοφόρους που έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέγουν ότι επιθυμούν.
  • Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνομιλεί με όλους τους πολίτες είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε Νέα Δημοκρατία, είτε δεν συμμετείχαν στις εκλογές. Να αποτελέσει εναλλακτική πολιτική πρόταση. Αυτό όμως θέλει χρόνο και πολλή  δουλειά
  • Στις ευρωεκλογές θέλουμε να είμαστε η δεύτερη δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τη ΝΔ, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν λέω ότι είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, αλλά ο στόχος είναι η δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές.
  • Ο μόνος αντίπαλος, ιδεολογικός και πολιτικός, που σέβεται και «φοβάται» η ΝΔ, είναι το ΠΑΣΟΚ. Δείχνουμε στους πολίτες ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί ουσιαστικά με τη ΝΔ και να την κερδίσει. Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να την κερδίσουμε.
  • Την δεύτερη Κυριακή ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα. Είπε «όχι» στην παντοδυναμία της ΝΔ. Ακόμα και ψηφοφόροι της ΝΔ έστειλαν το μήνυμα ότι αν τα δώσουμε όλα στη ΝΔ, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, με τους εκβιασμούς και την αλαζονεία που υπήρξε σε κάποιες περιοχές, θα είναι σαν να επαινούν τη ΝΔ να προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο. Θεωρώ όμως ότι αν ήταν άλλος υποψήφιος και όχι ο Χάρης Δούκας ότι θα έχανε διότι ο κ. Δούκας αφενός είχε πρόταση για το Δήμο, αφετέρου είναι ένα πρόσωπο ελκυστικό.