Οδηγοί προσοχή στους δρόμους: Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο της Γορτυνίας από την βλάστηση! (ph)

Οι έντονες βροχοπτώσεις του Μαϊου και Ιουνίου εφέτος, προξένησαν παντού μεγάλη βλάστηση. Ιδίως για το οδικό δίκτυο της Γορτυνίας, είναι ό,τι το χειρότερο.

Στην Εθνική Οδό Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας ιδίως από τα Λαγκάδια έως έξοδο Λευκοχωρίου, αλλά και μετά τη Γέφυρα Ερυμάνθου στην Ηλεία, η κατάσταση είναι λίαν επικίνδυνη, αφού σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει στενέψει από τα προεξέχοντα κλαδιά, τα σχίνα και άλλα δενδρώδη φυτά. Ακόμη και η απλή βλάστηση έχει καλύψει την άσπρη σήμανση ένθεν και ένθεν του δρόμου, που διευκολύνει τους οδηγούς ιδίως τη νύχτα.

Σε στροφές όχι μόνο του Εθνικού αλλά και όλου του επαρχιακού δικτύου, η ορατότητα έχει σχεδόν μηδενισθεί και θα πρέπει οι οδηγοί να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί, ώστε να αποφευχθούν μετωπικές συγκρούσεις αντιθέτως κινούμενων οχημάτων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τέλος πολλές προειδοποιητικές και ενημερωτικές πινακίδες έχουν καλυφθεί από κλαδιά και δεν βοηθούν καθόλου τους οδηγούς που δεν γνωρίζουν καλά τις διαδρομές, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων. Ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο μετά τον Κόμβο Νεστάνης προς Γορτυνία, οι πινακίδες είναι δυσδιάκριτες από μακριά!

Θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλοι οι Δήμοι στα όριά των, να λάβουν άμεσα μέτρα για τα πιο επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού Δικτύου και από την πλευρά τους οι οδηγοί που θα κινηθούν τον Αύγουστο στην Αρκαδία να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Να κινούνται δε με μικρές ταχύτητες, ιδίως όπου το στένεμα είναι μεγάλο και δεν μπορούν να περάσουν δύο αντιθέτως ερχόμενα οχήματα. Στις στροφές απαραιτήτως να χρησιμοποιούν την κόρνα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που τραβήξαμε μέσα Ιουλίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΑΛΥΒΑΣ