Π.Νίκας: Χρονίζον θέμα η Ε.Ο. Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετείχε το βράδυ της Πέμπτη 9 Ιουνίου, σε συζήτηση στρογγύλης τραπέζης στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου “10ο Regional Growth Conference”, που διοργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα “Πελοπόννησος” και το pelop.gr.

Αντικείμενο της συζήτησης – στην οποία μετείχαν επίσης οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός,  Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-, αποτέλεσε η περιφερειακή ανάπτυξη και συγκεκριμένα “το αναπτυξιακό καθεστώς των Περιφερειών της Ελλάδας”.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, “απαιτείται συνεργασία, στον υπερθετικό βαθμό, μεταξύ των Περιφερειών”, παρατηρώντας ότι “η πολιτεία χρειάζεται να μοιράσει αρμοδιότητες, συγκεκριμένες -για τον δήμο και την Περιφέρεια-, και από την πλευρά της να ασκεί τον έλεγχο”.

Σχετικά με τους Οδικούς Άξονες ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στα θέματα διασύνδεσης και συγκοινωνιακών υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις την διαπεριφερειακή της σύνδεση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ο Π.Νίκας στην ομιλία του επεσήμανε ακόμα χρονίζοντα οδικά έργα εξαιρετικής σημασίας, αναφερόμενος στον οδικό άξονα Τρίπολη – Πύργος. Παράλληλα όμως δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά να συμπεριλάβει και τον εξαγγελθέντα προ καιρού οδικό άξονα διασύνδεσης της Μεγαλόπολης με την Αρχαία Ολυμπία, τον οποίο χαρακτήρισε ότι έχει εξαιρετικές αναπτυξιακές προοπτικές. 

Προφανώς ο Π. Νίκας για μια ακόμα φορά παραβλέπει την Απόφαση 17/2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που ιεράρχησε την Ε.Ο. Τρίπολης -Αρχαίας Ολυμπίας ως πρώτης προτεραιότητας. Ένα έργο κατεξοχήν διαπεριφερειακό και ώριμο μελετητικά!

Εφημερίδα “Γορτυνία”