Παν-Διβριτσιώτικο προσκλητήριο για αποκατάσταση Ι.Ν.Αγίου Νικολάου (ph&video)

Εντυπωσιακό παρόν έδωσαν οι Δημητριώτες (Διβριτισώτες) στο κάλεσμα του Συλλόγου τους, να παρευρεθούν την Κυριακή 2 Απριλίου το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Δήμητρας.

Πρώτα απέπεμψε δέηση υπέρ υγείας όλων ο Εφημέριος του χωριού π.Παναγιώτης Μπαχός, ως εκπρόσωπος και του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ενώ η χορωδία του Πρωτοψάλτη Κων. Βλάχου έψαλε τροπάρια των αίνων και του Εσπερινού ως και το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε σύμφωνα με το πρόγραμμα χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρήγα Κουτρουμάνο και εν συνεχεία:

-Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Πνευματικό

-Ιστορικό οδοιπορικό για τον Ιερό Ναό του Αγ.Νικολάου από τον Γεν.Γραμματέα της Ένωσης καθηγητή Πανεπιστημίου Βασίλειο Δαλαμάγκα

-Ενημέρωση από τον ιερέα  Παναγιώτη Μποαχό για την κατάσταση του Ναού και ειδικότερα τις ανεπανόρθωτες βλάβες που έχει υποστεί η τοιχοποιία του (ρωγμές, αποκολλήσεις, υγρασία κτλ)

-Τοποθέτηση σε τεχνικής φύσεως ζητήματα από τον Πολιτικό Μηχανικό Γεώργιο Μακρή.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, διευκρινήσεις και προτάσεις.

Από όλους επισημάνθηκε η ανάγκη επισκευής του Ναού, αφού εξεταστεί και η δυνατότητα μιας εμπεριστατωμένης μελέτης, που όμως θα ανεβάσει το κόστος της ολοκληρωμένης επισκευής πολύ υψηλά και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Έτσι προτάθηκε σε πρώτη φάση αν συγκεντρωθούν κάποια χρήματα να γίνουν τοπικές παρεμβάσεις για να μην χειροτερέψει η κατάσταση.

ΚΩΝ-ΚΑΛ

(Λεπτομερέστερο ρεπορτάζ σε επόμενο φύλλο της εφημερίδος “Γορτυνία”)