Πιέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας

Πριν λίγους μήνες 60 Γορτυνιακοί Σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου από κοινού να διεκδικήσουν με κάθε μέσο την ολοκλήρωση της πολύπαθου Ε.Ο. Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί όχι μόνο ένα πάγιο αίτημα των Γορτυνίων, αλλά και ένα σημαντικό έργο πνοής για όλη την Πελοπόννησο. Εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα από όλους τους εκπροσώπους των παρισταμένων Συλλόγων, ενώ ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή, για να κινηθεί στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση

Τα μέλη της Επιτροπής ακολούθως είχαν σειρά επαφών με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, τους Βουλευτές του Νομού, καθώς και αυτοδιοικητικούς τους Δήμου Γορτυνίας, προκειμένου να ενημερωθούν για το σύνολο των μελετών και των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι τώρα.  Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του οδικού άξονα έχει εξαγγελθεί πολλές φορές μέχρι τώρα και κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και η απογοήτευση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης και έγκαιρης (προθεσμίες περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων) δημοπράτησης για την πραγματοποίησή του.

Ακολούθως εστάλησαν επιστολές στους όμορους Δήμους (Τρίπολης, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου), καλώντας τους να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης, καθώς τα οφέλη από την ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα είναι σημαντικά και πολλαπλά για όλους. Μετά την ανακίνηση του θέματος οι θεσμικοί φορείς της Αυτοδιοίκησης ενέκριναν ομόφωνα αποφάσεις και ψηφίσματα για την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού, αναδεικνύοντας έμπρακτα την σπουδαιότητα του έργου αυτού για τις τοπικές κοινωνίες και την πραγματική ανταποδοτικότητα του έργου, που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες και όχι μόνο αυτούς που σήμερα εξ’ ανάγκης διέρχονται τα δύσβατα, κουραστικά και επικίνδυνα τμήματα της (κατ’ όνομα μόνο) Εθνικής οδού.

Ακολούθως ετοιμάσθηκε ένας πλήρης φάκελος που περιέχει:

  • Την υπ’αρ. 17-2022 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
  • Την υπ’αρ. 215/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης
  • Την υπ’ αρ. αρ. 132/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου
  • Την υπ’ αρ. 57/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας
  • Ψήφισμα 60 Γορτυνιακών Συλλόγων
  • Συλλογή εκατοντάδων υπογραφών από Πρόεδρους Κοινοτήτων, επαγγελματίες & κατοίκους του Δήμου Γορτυνίας περί της αναγκαιότητας αποπεράτωσης του δρόμου. Η Συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Τροπαιατών.

Παράλληλα, η Επιτροπή Διεκδίκησης του δρόμου έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, προκειμένου να του καταθέσουν το σχετικό φάκελο και ως καθ’ ύλην αρμόδιος να τους ενημερώσει για την πορεία του έργου, αλλά και τις προοπτικές υλοποίησής του.

Τέλος, σε συνέχεια και απόφασης της Συνέλευσης των Συλλόγων για ενεργοποίηση του «γορτυνιακό lobby» καλείται όποιος/α Γορτύνιος/ια επιθυμεί, από όποια θέση και αν κατέχει, να συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση.