Πολλές οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Τροπαίων

Η έλλειψη ασθενοφόρων και προσωπικού είναι μια από τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το οποίο καλύπτει πάνω από 60 χωριά των τέως Δήμων Τροπαίων, Κοντοβαζαίνης, Κλείτορος και μέρος της Ηραίας.

Εδώ και 14 ημέρες και συγκεκριμένα από την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Τροπαίων υπέστη μηχανική βλάβη και παρέμεινε «εκτός μάχης». Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς το ως άνω όχημα είναι περίπου 22 ετών και εκ των πραγμάτων εμφανίζει συχνές βλάβες στον κινητήρα. Το αποτέλεσμα όμως είναι μια ολόκληρη περιοχή να μένει χωρίς ασθενοφόρο για να αντιμετωπίσει μια επείγουσα μεταφορά ασθενή.

Όμως δυστυχώς η έλλειψη ασθενοφόρων και προσωπικού δεν είναι οι μόνες δυσκολίες που αντιμετωπίζει για την εύρυθμη λειτουργεία του το Κέντρο Υγείας.

Σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος μας είχαμε δημοσιεύσει την «κραυγή αγωνίας» του Κοινοτάρχη Σπάθαρη Ανδρέα Αγγελακόπουλου, ο οποίος απέστειλε και επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, εκθέτοντάς του τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας. Οι κυριότερες από αυτές είναι:

* ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ: Το υπάρχον είναι σχεδόν ακατάλληλο για κυκλο­φορία

* ΟΔΗΓΟΙ: 3 άτομα οδηγοί για να μπορεί να είναι σε πλήρη λειτουργία το ασθενοφόρο όλο το 24ωρο

* ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Υπάρχει έλλειψη τριών ατόμων για να καλύπτονται πλήρως οι βάρδιες.

* ΦΥΛΑΚΕΣ – ΚΛΗΤΗΡΕΣ: Απαιτούνται δύο άτομα

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Υγείας Τροπαίων εξυπηρετεί 55 Τοπικές Κοινότητες, ενώ οι χιλιομετρικές αποστάσεις από άλλα Νοσοκομεία, όπως της Τρίπολης, της Καλαμάτας, του Πύργου, της Πάτρας, είναι αρ­κετά μεγάλες από 70-100 χιλιόμετρα και το χειρότερο φοβερά δύσκολες. Αυτό συνεπάγεται η διακομιδή του ασθενή να κινδυνεύει άμεσα.

Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά απευθύνουν έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει και να βρει λύση για τους ακρίτες της ορεινής Γορτυνίας, που τα τελευταία χρόνια βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτείας.

Ρεπορτάζ: Ε.Μ. – Εφημερίδα «Γορτυνία»