Πόλος έλξης το Μουσείο Υδροκίνησης – «Χάρτινοι αυτοσχεδιασμοί» την Κυριακή! (ph)

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα αποτελεί πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους κάθε Σαββατοκύριακο. Οι επισκέπτες που επιλέγουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία, ανάμεσα στα αξιοθέατα που επιθυμούν να επισκεφθούν είναι και το Μουσείο. Και στη συνέχεια βέβαια όλοι μένουν πολύ ικανοποιημένοι από τα όσα μαθαίνουν εκεί για τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία και τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές με το νερό ως κυρία πηγή ενέργειας. Η Τοπική Διαχειρίστρια Ηρα Παπαδοπούλου μαζί με τους άλλες συνεργάτες του Μουσείου πάντα πρόθυμοι να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες.

 

 

 

Δείτε  ολόκληρο το βίντεο από την κίνηση του Μουσείου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (https://www.facebook.com/gortynia.newspaper/videos/689942346589467)

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με «Το τρένο της χαράς» πραγματοποιεί ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για οικογένειες, με αφορμή την περιοδική έκθεση «Sarca II» της Θάλειας Κερούλη. Θα υλοποιηθούν δύο προγράμματα, διάρκειας 90′, για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και συγκεκριμένα, στις 11:00 για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 2,5-5,5 ετών και στις 13:00 για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 6-9 ετών. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να λάβουν μέρος σε ψυχαγωγικές, βιωματικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού Ελένης Κουσκουρέλου.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630.