Προσοχή: Άγνωστο πρόσωπο φερόμενος ως “Ταμίας” του Δήμου προσπαθεί να εξαπατήσει προμηθευτές!

Ανακοίνωση Δήμου Γορτυνίας για περιστατικά παραπλάνησης και εξαπάτησης βασικών προμηθευτών του

Ύστερα από σωρεία καταγγελιών από προμηθευτές του Δήμου Γορτυνίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και προσωπικά στον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη, ο Δήμος Γορτυνίας γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Άγνωστο πρόσωπο που δεν φέρει την ιδιότητα του υπαλλήλου του Δήμου (συγκεκριμένα την ιδιότητα του Ταμία ως ισχυρίζεται), προσέγγισε τηλεφωνικά σημαντικό αριθμό προμηθευτών του Δήμου με τη φερόμενη ιδιότητα του Ταμία του Δήμου Γορτυνίας, δηλώνοντάς τους το φερόμενο όνομα Παντελής Λυμπέρης.

Το πρόσωπο αυτό επικαλούμενο διάφορα προσχήματα (ιδίως επιστροφή χρημάτων από κρατήσεις τιμολογίων) επιχείρησε να εξαπατήσει τους εκπροσώπους των προμηθευτών, ώστε οι τελευταίοι να του αποκαλύψουν προσωπικά δεδομένα της εκάστοτε επιχείρησης (όπως αριθμό IBAN, κινητό τηλέφωνο και κωδικούς web-banking) με απώτερο σκοπό να υφαρπάξει, μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων τραπεζικών λογαριασμών, χρήματα από τους λογαριασμούς των προμηθευτών.

 

Κατόπιν των ανωτέρω: Πρώτον, ο Δήμος Γορτυνίας και ο Δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης προσωπικά, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν καμία άμεση ή έμμεση σχέση με το πρόσωπο αυτό. Δεύτερον, ο Δήμος διεξάγει έρευνα και ενημέρωση απάντων των προμηθευτών, από την πρώτη κιόλας καταγγελία, προκειμένου να προληφθούν περαιτέρω φαινόμενα εξαπάτησης από το ίδιο πρόσωπο ή τυχόν συνεργούς του. Τέλος, ο Δήμος Γορτυνίας ενημερώνει πως χωρίς χρονοτριβή, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

 

Για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις, θα επανέλθουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου.