“Προσωπογραφία” του Οδυσσέα σε ημερήσια εφημερίδα – Η διαδρομή του από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας

Η στήλη “Πρωσοπογραφίες” της εφημερίδας POLITICAL έκανε μια αναδρομή στην ζωή του Βουλευτή Αρκαδίας και Αντιπροέδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Ιδιαίτερη αναφορά βέβαια έγινε στη Μυγδαλιά Γορτυνίας, όπου ο Οδυσσέας τελείωσε το Δημοτικό, ενώ ακόμα το μέρος αυτό το αποκαλεί το “κέντρο του κόσμου”
Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα:
Έχει σπουδάσει Ιατρική και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Μάιο του 2009, του απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο Εφαρμοσμένης Έρευνας στο 35ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο για έρευνα με θέμα την εφαρμογή νέων μεθόδων θεραπείας του καρκίνου και ειδικότερα για την εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της τεχνικής «υπό αξονική τομογραφία καθοδηγούμενη διαδερμική θερμοκαυτηρίαση με χρήση μικροκυμάτων σε νεοπλάσματα ήπατος και πνεύμονα». Συνεπώς δεν είναι αυτό που λέμε τυχαία περίπτωση. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή (2002-2004), αλλά και στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».
Με την πολιτική ασχολήθηκε από πολύ νωρίς μέσα από τους κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του ’90.  Ο Οδυσσέας έχει αστείρευτο χιούμορ, αλλά έχει ισχυρό πολιτικό εκτόπισμα χωρίς ποτέ να χάνει την ψυχραιμία του.
Έχει τεράστια αγάπη για το χωριό του την Μυγδαλιά η οποία – νομίζει – ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Γυμνάσιο και Λύκειο πήγε στην Τρίπολη, αλλά την Μυγδαλιά δεν την αλλάζει με τίποτα. Εκεί μεγάλωσε στις αλάνες παίζοντας ποδόσφαιρο κι όποτε βρίσκει ελάχιστο χρόνο να ξεκλέβει πηγαίνει στο χωριό του για να πάρει καθαρό αέρα. Αν θέλει θάλασσα στις καλοκαιρινές διακοπές προτιμάει την Ικαρία. Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, δυο κόρες κι ένα γιό. Αφήστε που το μόνιμο παράπονό του είναι ότι δεν έχει προλάβει να αφιερώσει αρκετό χρόνο για τα παιδιά του. Έχει ακόμα πολλούς φίλους από τα παιδικά του χρόνια αλλά όπως λέει έχει κάνει και ισχυρές φιλίες και εντός πολιτικής και με ανθρώπους που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Το motto της ζωής του είναι ότι «ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα». Αφήστε που έχει πει μια από τις καλύτερες ατάκες μέσα στη Βουλή το 2019: «Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά, παντού ΠΑΣΟΚ βλέπω».
Ο πατέρας του, του είχε πει κάτι που το κρατάει ακόμα ο Οδυσσέας: «Αν γίνεις γιατρός θα σου λένε όλοι ευχαριστώ, αν γίνεις πολιτικός θα λες εσύ ευχαριστώ σε όλους». Ο παππούς του σκοτώθηκε στο δεύτερο αντάρτικο και έχει να λέει για την γιαγιά του η οποία μεγάλωσε μόνη της 3 παιδιά. Έγινε φανατικός Ολυμπιακός λόγω του γιού του με τον οποίο πηγαίνουν πολλές φορές στο γήπεδο. Ακούει φανατικά δημοτική μουσική και αγαπάει την αείμνηστη Φιλιώ Πυργάκη και τον κλαρινιτζή Γιάννη Μπρουκλόγιαννη. Το γεγονός που τον σόκαρε στη ζωή του ήταν ο θάνατος του αδερφού σε ηλικία 4 ετών από συγγενή καρδιοπάθεια, αλλά και η γέννηση της αδερφής του 15 μέρες πριν πεθάνει ο αδερφός του. Πραγματικά σκληρές καταστάσεις οι οποίες όμως δεν λύγισαν ούτε τον ίδιο, ούτε την οικογένειά του. Στόχος της ζωής του όπως λέει είναι να μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά του να σταθούν όρθια στη ζωή και να βρουν το δρόμο τους. Το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος. Είναι από το ίδιο χωριό με τον μακαρίτη τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο υπουργό επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ.»