Πρόταση Συλλόγου Πυρραίων για συνδρομή αντιπυρικού σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Πυρραίων “Άγιος Γεώργιος” με επιστολή του στο Δήμαρχο Γορτυνίας καθώς και στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. εκδηλώνει την πρόθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου, να θέσει ένα σημαντικό εξοπλισμό, που έχει λάβει από δωρεά, στην διάθεση του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, αντιλαμβανόμενοι τον διαρκώς υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών

Η σχετική επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι,

μετά τις ζημιές που υπέστη το χωριό μας από την καταστροφική πυρκαγιά της 10ης Αυγούστου 2021, ο Σύλλογός μας ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του χωριού μας, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ιδιωτικούς φορείς, ιδρύματα, ομοσπονδίες και ιδιώτες, με σκοπό την αναγέννηση του χωριού μας, ζητώντας την ενίσχυσή τους είτε σε χρήματα, είτε σε έργο, είτε σε εξοπλισμό. Η δράση μας αυτή έχει ονομαστεί «αναγεννώ το Πυρρή».

Η ανταπόκριση τόσο των συγχωριανών μας όσο και άλλων πατριωτών από τον Νομό μας ήταν συγκινητική και μας έδωσε την ευκαιρία  να καλύψουμε σημαντικές ανάγκες οι οποίες προέκυψαν στο χωριό μας μετά την πυρκαγιά.

Ανάμεσα στις δωρεές που λάβαμε ήταν και αυτή του πατριώτη κ. Αλεξανδρόπουλου Διονύση από τον Παρνασσό, ο οποίος διατηρεί την Βιομηχανία Υλικών Εύκαμπτης Πλαστικής Συσκευασίας Sakos A.E., και αφορούσε στην αγορά ενός απινιδωτή και τριών (3) αυτόνομων συστημάτων πυρόσβεσης τα οποία αποτελούνται από :δεξαμενή 800 λίτρων και αντλία νερού με μάνικα και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε όχημα, ενώ η χρήση τους δεν προϋποθέτει εξειδικευμένο χειριστή.

Αντιλαμβανόμενοι τον διαρκώς υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επίσης και την ανάγκη πρόβλεψης και σχεδιασμού αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, θα θέλαμε να σας εκδηλώσουμε την πρόθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, να θέσει τον ως άνω εξοπλισμό, στην διάθεση του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο από τους αρμόδιους.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος, Στρίκος Δημήτριος

Η Ειδ. Γραμματέας, Στρίκου Κωνσταντίνα”