Προτομή του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Τρίπολη

Προτομή του αδικοχαμένου νεαρού Αρκάδα αεροπόρου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα θα τοποθετήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, σε χώρο της πόλης που θα διαθέσει και διαμορφώσει ο τελευταίος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Κώστα Τζιούμης, έκαναν αυτοψία Δευτέρα 21 Αυγούστου σε περιοχές της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, η Περιφέρεια στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Τρίπολης, θα προχωρήσει στη διαδικασία για την φιλοτέχνηση της προτομής του νεαρού αεροπόρου, ενώ από την πλευρά του ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας θα διαθέσει και θα διαμορφώσει τον χώρο στον οποίον αυτή θα τοποθετηθεί

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο θάνατος του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, από το Πικέρνι της Μαντινείας, είχε συγκλονίσει την Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Ο νεαρός ιπτάμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν το Phantom F-4 με το οποίο πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, σε ένα δυστύχημα στο οποίο χάθηκε και ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης.

Δ. Τ. Περιφέρειας