Σε έξαρση ξανά οι κλοπές στη Γορτυνία!

Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα μέσα  από την εφημερίδας μας πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών σ’όλη τη Γορτυνία, με τους εναπομείνα­ντες κατοίκους να έχουν τρομοκρατηθεί και να είναι ανήμποροι να κάνουν κάτι! Οι αδίστακτοι δράστες παραβιάζουν συνήθως κλειστά σπίτια, και από τα κατώ­για αφαιρούν επιλεκτικά χάλκινα αντικείμενα, όπως λεβέτια, τετζέρια, ταψιά, τέσες, τσουκάλια κ.α. Κάνουν δε παραβιάσεις σπιτιών, αποθη­κών και Ναών –ακόμα μέρα μεσημέρι! Το απύθμενο θράσος τους δεν έχει όρια!
Το φαινόμενο τελευταία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε χωριά της Δ.Ε. Ηραίας, Λαγκαδίων και Δημητσάνας. Κι’αυτό γιατί όπως έχουμε επισημάνει  οι δράστες ξεφεύγουν από εκεί πιο εύκολα προς τον Νομό Ηλείας απ’όπου συνήθως έρχονται. Ο δρόμοι διαφυγής των είναι οι Εθνικοί Οδοί Βυτίνας – Αρ­χαίας Ολυμπίας, Τριπόλεως – Πατρών και Καρύταινας-Ανδρίτσαινας.
Τελευταία πάντως σημειώθηκαν απανωτές διαρρήξεις στα Λαγκάδια.
Όπως σημειώνει ο Κανέλλος Γιαννικόπουλος στα “Λαγκαδινά Νέα”: Μετά απο την διάρρηξη που έγινε στα Λαγκάδια σε οικία όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή πριν δυο μήνες περίπου, προχτές διέρρηξαν το εξοχικό κέντρο Αγια Παρασκευή του Ταρζάν , που κυριολεκτικά άδειασαν το μαγαζί του.
Αφαίρεσαν καρύδια , κάστανα , ποτά , αναψυκτικά , κρέατα , κατεψυγμένα , δηλαδή τα πήραν όλα, προξενώντας μεγάλη ζημιά στο κατάστημα .
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απο την αστυνομία , με συνεχόμενους ελέγχους και περιπολίες αλλά και ειδική μέριμνα απο τον Δήμο. !
Η μεγάλη εγκατάλειψη των χωριών απο κόσμο αλλά και απο όλες της υπηρεσίες ,αστυνομικές και μη ,φέρνουν τέτοια αποτελέσματα .
Ας θυμηθούμε και τις περιπτώσεις με τις αρπαγές ζώντων ζώων, το κάψιμο σπιτιού “καλύβας” ,κλπ .
Ο Δήμος πρέπει να κάνει τα δέοντα , δεν μπορεί ο ελάχιστος πληθυσμός της Γορτυνίας ,να τρέμει στην σκέψη ότι οι επιτήδειοι που καιροφυλαχτούν, να είναι έρμαια των !!!!”
Σε κύριο άρθρο στην εφημερίδα μας μηνός Ιουλίου επισημαίναμε ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα για να περιορισθούν οι κλοπές. Θα πρέπει να συνεργασθούν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Πελοποννήσου και Δυτι­κής Ελλάδας (Πάτρα) και να δώσουν εντολές στις Αστυ­νομικές Διευθύνσεις των Νο­μών τους, προκειμένου να δημιουργούνται μπλόκα σε σημεία περάσματα των δρα­στών. Σίγουρα θα πιάσουν … λαυράκια! Ακόμη η Αστυνομία ας κά­νει εφόδους όπου υπάρχουν χυτήρια, ώστε όπου αποκαλυ­φθούν κλοπιμαία, να τιμωρη­θούν οι ιδιοκτήτες -κλεπταπο­δόχοι των.