Σε εξέλιξη μελέτη για τη δημιουργία “αντένας” της ΔΕΘ HELEXPO στη Μεγαλόπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την δημιουργία στη Μεγαλόπολη “αντένας” της ΔΕΘ HELEXPO, ενός κέντρου που θα καλύπτει την νότια Ελλάδα.

Αυτό έγινε γνωστό στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε τις προηγούμενες ημέρες στο περίπτερο της Περιφέρειας, στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΘ HELEXPO Τάσο Τζήκα και  Αλέξη Τσαξιρλή αντίστοιχα.

“Οσα έχουν συμφωνηθεί θα υλοποιηθούν” επισήμανε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντησή του με τα πιο πάνω στελέχη της ΔΕΘ HELEXPO, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι “η Μεγαλόπολη αποτελεί την ορθότερη επιλογή, δεδομένου ότι είναι η περιοχή που κατά κύριο λόγο πλήττεται από την απολιγνιτοποίηση και ως εκ τούτου αποτελεί υποχρέωση η στήριξή της επιπλέον”.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η περιοχή της Μεγαλόπολη ενδείκνυται και για γεωγραφικούς λόγους, καθώς -όπως τόνισε- “είναι κεντροβαρική σε σχέση με την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, απευθυνόμενη ουσιαστικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας τόνισε ακόμα πως κρίσιμο θέμα αποτελεί και η οδική διασύνδεση της Μεγαλόπολης με την δυτική Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πιστώσεις από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για έναν τέτοιο σύγχρονο οδικό άξονα.

Δ.Τ. Περιφέρειας