Σε κλίμα συγκίνησης η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη στη Δημητσάνα (ph&video)

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια έγινε στη Δημητσάνα η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου.

Πλήθος πιστών μαζί με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του τόπου υποδέχτηκαν τον νέο Μητροπολίτη στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας φωνάζοντας «Άξιος, Άξιος».

Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχτηκε ο μέχρι πρότινος Τοποτηρητής της Μητροπόλεως μας και Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, που του παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο, μαζί με το Δήμαρχο Γορτυνίας Στάθη Κούλη, ο οποίος καλωσόρισε τον κ.κ. Νικηφόρο στην έδρα της Μητροπόλεως, την ιστορική και ηρωοτόκο Δημητσάνα.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του ανέφερε: «Προσδοκούμε στο πρόσωπό σας την πνευματική αναγέννηση της επαρχίας μας και όλοι εμείς θα συμπράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως στην αντιφώνησή του σημείωσε ότι με συγκίνηση και δέος βρίσκεται στον ιστορικό χώρο που έχει προσφέρει ανεκτίμητες θυσίες για την ελευθερία του Έθνους και που χαρακτηρίζεται ως το “Αγιο Όρος της Πελοποννήσου”. Επεσήμανε δε πως γνωρίζει ότι ο αριθμός των κατοίκων είναι μικρός, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά: “δεν φοβάμαι το μικρό ποίμνιο και είμαι έτοιμος να προσφερθώ και να προσφέρω ότι είναι δυνατόν για τη Δόξα του Θεού και τη Σωτηρία του Ανθρώπου”. Διαβεβαίωσε τον λαό και τους κληρικούς ότι όχι μόνο θα έχουν πατέρα πνευματικό, αλλά έναν φίλο, συνεργάτη και συμπαραστάτη. Τέλος ο Σεβασμιότατος συγκινημένος ανέφερε ότι: “Από σήμερα εσείς είσθε η οικογένειά μου, εσείς είσθε οι συγγενείς, οι φίλοι και τα παιδιά μου”.

Ακολούθησε πομπή, πλαισιούμενη από τη Φιλαρμονική και άγημα του στρατού, η οποία κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Στο παρακείμενο άγαλμα του Δημητσανίτη Ιερομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κατέθεσε λουλούδια, ενώ εψάλη ο Εθνικός Ύμνος από τμήμα της Φιλαρμονικής του Στρατού.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Αρχικά εψάλη δοξολογία και στη συνέχεια καλωσόρισαν τον νέο Ιεράρχη μας οι: 1.Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, 2. Παναγιώτης Πλέσιας, Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενωσης, 3. Αθανάσιος Μαγουλιανίτης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών και 4. Παν. Αρχ. Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως εκ μέρους τους κλήρου της Γορτυνίας. Η τελετή έκλεισε με Ενθρονιστήριο λόγο του νέου Ποιμενάρχη μας σε πολύ συγκινητικό κλίμα.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και Συλλόγων των δύο επαρχιών, κληρικοί καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι επευφημούσαν τον νέο Ποιμενάρχη αναφωνώντας το «Άξιος».

Κείμενο: Πέννυ Καλύβα

Φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρουμάνος

Δείτε video από την υποδοχή:

https://www.facebook.com/100064148614648/videos/929223571387151/

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα της εφημερίδος μας στο facebook:

https://www.facebook.com/gortynia.newspaper/posts/pfbid02rf8t94dKZxDxFvVR4LEVEY8UcL8DcAmNHN5F2VmRgLEMLtoFFyx8WSkrVeUPfgKbl