Σε πλήρη λειτουργία οι Ιαματικές Πηγές Λουτρών Ηραίας

Από την περασμένη Δευτέρα 11/7 άρχισε επιτέλους να λειτουργεί το Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Πηγών Λουτρώνη Ηραίας, το οποίο από φέτος διαθέτει αναγνώριση φυσικού πόρου και ειδικό σήμα λειτουργίας. Λειτουργεί υπό την Εποπτεία της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ).

Διαθέτει 20 πολυτελές καμπίνες με 20 μπανιέρες εκ των οποίων οι 3 είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες για: αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς και ίσως τα καλύτερα για τη θεραπεία ήπατος και χολής.

Η τιμή λούσης παραμένει η ίδια 3 ευρώ και για το υδρομασάζ 4 ευρώ.

Ωρες λειτουργίας 8:00π.μ. έως 15:00.

Τηλέφωνο υδροθεραπευτηρίου 2797025000

* Οι Ιαματικές Πηγές Λουτρών Ηραίας βρίσκονται στην Αρκαδία, στην δυτική Γορτυνία, στην περιοχή της Ηραίας. Είναι στο ομώνυμο χωριό και είναι οι μόνες στην κεντρική Πελοπόννησο. Θεωρούνται από τις σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. Το υδροθεραπευτήριο είναι το παλιότερο στην ελληνική επικράτεια και λειτουργεί με βασιλικό διάταγμα από τις 4/7/1900. Ήταν όμως γνωστές και από την αρχαιότητα.