Σφοδρές αντιδράσεις υποψηφίων Δημάρχων Γορτυνίας στο κλείσιμο του Ταχυδρομείου Βυτίνας

Την άμεση και σφοδρή αντίδραση των υποψηφίων Δημάρχων Γορτυνίας Θεοδωρακόπουλου Γιάννη, Καπλάνη Γιώργου και Μέγα Παναγιώτη, προκάλεσε η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Βυτίνας. Και οι τρεις επιτίθονται προσωπικά στο Δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη, ο οποίος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας διαβεβαίωνε ότι δεν θα κλείσει το Ταχυδρομείο Βυτίνας.

Παραθέτουμε παρακάτω ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ τις τοποθετήσεις τους:

  • ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ:

“ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ

Τα άσχημα μαντάτα για το κλείσιμο του ταχυδρομείου της Βυτίνας επιβεβαιώθηκαν πολύ πιο γρήγορα. Από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 αναστέλεται η λειτουργία του καταστήματος μετά την από 29.06.2023 απόφαση της κεντρικής υπηρεσίας. Τον προδιαγεγραμμένο «θάνατο» είχαν φέρει στη δημοσιότητα 14 φορείς της περιοχής της περιοχής για τους οποίους όμως είχε αμφιβολίες ο δήμαρχος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχε μάλιστα διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε καμιά απόφαση για το κλείσιμο του ταχυδρομείου και ότι η αναστολή λειτουργίας ήταν προσωρινή λόγω της ληστείας. Τα γεγονότα βεβαίως τον διέψευσαν …

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με δηλώσεις του ανεφερε ότι οιαντιδράσεις του δήμου, της περιφέρειας και των φορέων της περιοχής πρέπει να είναι άμεσες και συντονισμένες. «Το να εκφράσουμε την ανησυχία μας με μια ή δυο επιστολές δεν κάνουμε κάτι το ουσιαστικό. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τη Βυτίνα αλλά ολόκληρη τη Γορτυνία, η οποία τα τελευταία χρόνια διαπιστώνει να την …ξεδοντιάζουν συστηματικά και οι αντιδράσεις να είναι πάντοτε από χλιαρές έως ανύπαρκτες. Θυμάμαι τα αλλεπάλληλα λουκέτα στα Τρόπαια και στα άλλα χωριά με το δήμο να εκφράζει απλώς την …ανησυχία του».

Η πρώτη ενέργεια του δήμου μας πρέπει να είναι η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα και να ληφθούν σκληρές απόφασεις. Με χαλαρές παρεμβάσεις δεν ανατρέπονται αυτές οι αποφάσεις. Και μην ξεχνάμε ότι αν δεν αντιδράσουμε άμεσα η καμπάνα αύριο θα κτυπήσει για ολόκληρη τη Γορτυνία.”

  • ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

“Η απαξίωση της Γορτυνίας μας θυμώνει”

  • ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βαριά εκτεθειμένος είναι ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης με τις εξελίξεις αναφορικά με το Ταχυδρομείο Βυτίνας. Επίσημη απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων προβλέπει σαφέστατα την αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Καταστήματος Βυτίνας Αρκαδίας από τις 10.7.2023.

Μία εξέλιξη που έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά τη δημόσια διαβεβαίωση του κ. Κούλη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι το ταχυδρομείο της Βυτίνας δεν πρόκειται να κλείσει! Αγνόησε επίσης και δεν συντάχθηκε με τις διαμαρτυρίες των φορέων της Βυτίνας, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν το κλείσιμο της χρήσιμης αυτής υπηρεσίας.

Άραγε, ο Δήμαρχος Γορτυνίας είπε συνειδητά ψέματα ή απλώς ήταν πλημμελώς ενημερωμένος; Με ποιους συνομίλησε από τα ΕΛΤΑ και τον διαβεβαίωναν ότι το ταχυδρομείο δεν θα κλείσει; Για μια ακόμα φορά αναμένεται πειστική απάντηση.