Σημαντικές αποφάσεις για τη Γορτυνία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού 1 του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του με προϋπολογισμό 4.300.520 ευρώ έργου ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

Ενέκρινε, εξ άλλου, τα πρακτικά ελέγχου αφ’ ενός των δικαιολογητικών συμμετοχής και αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών και αφ’ ετέρου της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών της επιτροπής διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού και προέβη ακολούθως στην ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα με σκοπό την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο στάδιο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, έργο προϋπολογισμού 188.480 ευρώ.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση του με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Δόξα του Δήμου Γορτυνίας.

Εγκρίθηκε επίσης στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Μορφωτικού Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου “Αχιλλέας” Παράλιου Αστρους με αντικείμενο την κατασκευή νέων υποδομών στο Αθλητικό Κέντρο της εν λόγω περιοχής.

Ενέκρινε, εξ άλλου, η Επιτροπή την εξειδίκευσης πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Αργολίδας, καθώς και το αίτημα της Μητρόπολης Μεσσηνίας για οικονομική ενίσχυση.

Τέλος, εκτός ημερησίας διάταξης, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην ανακήρυξη οριστικού αναδόχου για το προϋπολογισμού 650.000 ευρώ έργου (β΄ φάση) αποκατάστασης βλαβών στη νότια παράκαμψη του Αργους, ενώ ενέκρινε την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, αφ’ ενός της συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ ανάπλασης του οικισμού Μαγούλιανων Γορτυνίας στο πλαίσιο της ΤΑΠΤοΚ 29 πρόσκλησης και αφ’ ετέρου της κατασκευής νέου κυκλοφοριακού κόμβου, συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ, στην θέση Πλάτσα της εθνικής οδού Τρίπολης – Ολυμπίας στο πλαίσιο της ΤΑΠΤοΚ 11 πρόσκλησης.