Σπαραγμός 75χρονης Γορτύνιας: «Το κράτος με διώχνει από τον τόπο μου»!

@ Eφημερίδα “Γορτυνία” – www.e-gortynia.gr

Στο καλοκαιρινό φύλλο της εφημερίδος “Γορτυνία” δημοσιεύθηκε μια σπαρακτική επιστολή μιας 75χρονης, η οποία για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της. Τα λόγια της συγκλονίζουν! Για αυτό και τη δημοσιεύουμε αυτούσια και ουδέν σχόλιο από εμάς. Μιλάει από μόνη της…

«Αγαπητέ μου κύριε Καλύβα, καλή μου Πέννυ,

διαβάζω χρόνια την εφημερίδα «Γορτυνία» και νοιώθω πως μιλάω σε πολύ δικούς μου ανθρώπους. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό της Ορεινής Γορτυνίας. Εκεί έκανα και την οικογένειά μου. Πριν μερικά χρόνια ο σύζυγός μου έφυγε από την ζωή και τα παιδιά μου έφτιαξαν τη ζωή τους μακριά από το χωριό. Εγώ παρέμεινα εκεί. Ανακαινίσαμε το σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μου και διατηρούσαμε σε καλή κατάσταση μερικά από τα κτήματά μας. Επίσης φιλοξενώ και τους συγγενείς μου όταν μπορούν και όπως καταλαβαίνετε δεν μένω και πολύ μόνη.

Σε διαστήματα που ήμουν μόνη μου έπεσα θύμα δύο κλοπών. Ευτυχώς και τις δύο φορές δεν ήμουν μέσα στο σπίτι. Και ευχαριστώ το Θεό διότι δεν ξέρω τί μπορεί να είχα υποστεί. Υστερα όμως από αυτό και με το δίκιο τους τα παιδιά μου θέλουν να με πάρουν μαζί τους. Δεν σας κρύβω πως και εγώ φοβάμαι και αυτό είναι ο λόγος που κρατώ την ανωνυμία μου.

Πώς να αποχωριστώ τον τόπο μου που τον λατρεύω;

Που 75 συνεχόμενα χρόνια δεν το έχω αποχωρισθεί ποτέ;

Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν και είμαι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Κράτος. Εγώ όμως δεν νοιώθω καμία ασφάλεια, καμία προστασία κανένα νοιάξιμο από το κράτος μου.

Με τον τρόπο του ερήμωσε τα χωριά μας και με τον τρόπο του διώχνει και εμάς που επιμένουμε να παραμείνουμε εδώ.»