Στη Γορτυνία το 1ο πιστοποιημένο μονοπάτι της Ελλάδος!

1

Η Γορτυνία πλέον μπήκε  στο διεθνή χάρτη ως τόπος ελκυστικός για περιπατητικό τουρισμό. Το πρώτο ελληνικό πιστοποιημένο μονοπάτι είναι το Menalon Trail και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 πιστοποιημένα μονοπάτια όλης της Ευρώπης! Το Menalon Trail, μήκους 75 χιλ. διατρέχει το Μαίναλο και περνά από 9 ιστορικά χωριά της Γορτυνίας: Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Ζυγοβίστι – Ελάτη – Βυτίνα – Νυμφασία – Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια. Περισσότερα για το μονοπάτι στο http://menalontrail.eu/

Τα εγκαίνια του Μονοπατιού πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 31.05.2015 στη πλατεία της Στεμνίτσας, όπου η Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων Lis Nielsen, που εκπροσωπεί 55 Ομοσπονδίες από 35 χώρες, παρέδωσε το πιστοποιητικό επάρκειας για το Menalon Train.

Παράλληλα δόθηκε το έναυσμα για πολλές πεζοπορικές και εορταστικές εκδηλώσεις και στα 9 χωριά που διασχίζει το μονοπάτι. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το  Δήμο Γορτυνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τους εθελοντές του μονοπατιού του Μαινάλου.

Για τα εγκαίνια του Μονοπατιού βρέθηκε στη Γορτυνία και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Jonathan Phang, από το γνωστό κανάλι Travel Channel. Επισκέφτηκε πολλά χωριά, συμμετείχε σε εκδηλώσεις, ενώ έμεινε κατενθουσιασμένος με την ομορφιά του τοπίου, την αρχιτεκτονική των χωριών, το φαγητό, αλλά και τη θερμή φιλοξενία του κόσμου.

Μπράβο στους εθελοντές που πρωτοστάτησαν και υλοποίησαν αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία για την πιστοποίηση του μονοπατιού και σε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν οι όμορφες δράσεις του τριημέρου και στα εννέα χωριά της Γορτυνίας  μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Ακολουθούν φωτογραφίες και video. 

1

3