Συγκίνηση Νυμφασίων για την Αγιοποίηση π.Γερβάσιου – Πρωτοβουλία για ανέγερση Ναού

Στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Γερβασίου Παρασκευόπουλου προέβη η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε  υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο αοίδιμος και όσιος, ο Άγιος Γερβάσιος των Πατρών γεννήθηκε το 1877 στη Γορτυνία και συγκεκριμένα στο χωριό Νυμφασία (πρώην Γρανίτσα), στον άλλοτε οικισμό Σκουφουτέκα.

Ο Σύλλογος Νυμφασίας “ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΣ” εκφράζει την συγκίνηση των απανταχού Νυμφασίων και καλεί όλους στην συνέχιση των προσπαθειών για ανέγερση Ναού.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου:

Αγαπητοί, απανταχού της γης, Νυμφάσιοι!

Η σημερινή ημέρα, 16 Νοεμβρίου 2023, ξημέρωσε με το ευλογημένο άκουσμα της προσδοκώμενης και αναμενόμενης αγιοποίησης του επιφανούς τέκνου της γενέτειράς μας, Νυμφασίας, πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου!
Απεριόριστη και απερίγραπτη είναι η χαρά και η αγαλλίαση όλων μας για το γεγονός αυτό!
Απεριόριστη είναι και η τιμή, η οποία περιποιείται στον γενέθλιο τόπο μας και στον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά!
Σήμερα, μαζί μας, χαίρονται και αγάλλονται, στις ουράνιες Μονές και οι ψυχές όλων των κεκοιμημένων συμπατριωτών μας Νυμφάσιων, οι οποίοι στην επίγεια ζωή τους έζησαν με την βεβαιότητα και την προσδοκία του ακούσματος της αγιοποίησης του αγιασμένου τέκνου της Νυμφασίας!
Απεριόριστη και απερίγραπτη είναι η χαρά και η αγαλλίαση, καθώς και η τιμή, την οποία νοιώθουν, επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Νυμφασίας για το γεγονός ότι, διερμηνεύοντας και εκφράζοντας πιστά την διαχρονική επιθυμία και τον διαχρονικό πόθο όλων των απανταχού Νυμφάσιων, έχουν, ήδη, έγκαιρα, προβεί σε όλες τις, αρχικά, απαραίτητες προκαταρκτικές και προπαρασκευαστικές ενέργειες, οι οποίες έπρεπε να γίνουν, προκειμένου να προχωρήσει και να υλοποιηθεί, προσεχώς, η πολυπόθητη ανέγερση Ιερού Ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Γερβάσιο τον εκ Νυμφασίας!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεχίζει να κηρύσσει πανστρατιά και καλεί όλους τους συμπατριώτες Νυμφάσιους να προχωρήσουμε με αγάπη, ενότητα και με μία κοινή θέληση και έναν κοινό σκοπό, όλοι μαζί, σαν ένα σώμα και μια ψυχή, στη συνέχιση των προσπαθειών για την επίτευξη της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Γερβασίου, ο οποίος θα γίνει τόπος αγιασμού ψυχών και σωμάτων και ευλογημένος πόλος έλξης χιλιάδων ανθρώπων, προς δόξαν Θεού!
Είθε η χάρη, η ευλογία και οι πρεσβείες του Αγίου Γερβασίου του εκ Νυμφασίας, να χαριτώνουν, να σκεπάζουν και να συντροφεύουν τις ζωές όλων μας και των οικογενειών μας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο