Συλλυπητήριο μήνυμα Ευάγγελου Γιαννακούρα για Γεώργιο Γιαννόπουλο

Αντίο φίλε και συμμαθητή Γιώργο Γιαννόπουλε

Έφυγε χθες από κοντά μας ένας αγαπητός μου φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ένας ενεργός πολίτης και ένα ανήσυχο Γορτυνιακό πνεύμα.

Με τον Γιώργο συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, όταν φεύγοντας μόνοι μας από τα χωριά μας, εκείνος από τη Γλανιτσιά και εγώ από το Αθήναιο, πήγαμε να φοιτήσουμε στο Α’Γυμνάσιο Τρίπολης.

Αναπτύξαμε μία όμορφη φιλία και μάλιστα για μεγάλο διάστημα καθόμασταν και στο ίδιο θρανίο.

Κάπου εκεί οι δρόμοι μας χώρισαν, αφού και οι δύο φύγαμε για την Αθήνα.

Συναντηθήκαμε ξανά, αφού και οι δύο είχαμε ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά μας χρόνια, σε κοινούς αγώνες για την Αρκαδία και την Ελλάδα.

Είχαμε κοινά όνειρα και προσδοκίες για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την αγαπημένη μας Αρκαδία, γιαυτό συνυπάρξαμε στην ίδια Νομαρχιακή Παράταξη, που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις , αφού στηρίζαμε από κοινού την υποψηφιότητα του Δημήτρη Ρέππα. Μάλιστα ο Γιώργος ήταν ο Διευθυντής του Πολιτικού του γραφείου.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος είχε καθηλωθεί στο κρεβάτι του πόνου, αλλά και πάλι, παρά τη δυσκολία που είχε στην επικοινωνία, μιλούσαμε και στις συζητήσεις μας εξέφραζε πάντα την αγωνία του για το κόμμα μας αλλά και την Αρκαδία μας και στα περισσότερα θέματα υπήρχε ταύτιση απόψεων.

Του έλειπε η Αρκαδία, την οποία δεν μπορούσε να επισκεφτεί και με ρωτούσε πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον τόπο μας.

Είχαμε μάλιστα δώσει ραντεβού για τις αρχές Σεπτέμβρη, να τον επισκεφτώ στο σπίτι του, να πιούμε τσίπουρο και να τα πούμε από κοντά.

Αντ’ αυτού θα του πω το τελευταίο αντίο, αύριο στις 12:30 στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, στην Αθήνα.

Καλό σου ταξίδι φίλε Γιώργο!!!

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας