Συναντήσεις του Δημάρχου Μεγαλόπολης με Υπουργούς

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κώστας Μιχόπουλος είχε συναντήσεις στην Αθήνα με δυο Υπουργούς , την κα Μενδώνη Λίνα και τον κ. Παπαθανάση Νίκο, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα:
Με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη  και την διευθύντρια αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ κα Ολυμπία Βικάτου, είχε συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Κατσούλας Ηλίας , ο κ. Παντούλης Αλ. πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης και ο κ. Μπένος Παν. πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, το αρχαιολογικό μουσείο και η σύνδεση των χώρων του Αρχαίου Θεάτρου με την Αρχαία Αγορά.

Στην συνέχεια με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση είχε συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο αντιδήμαρχος κ. Κατσούλας Ηλίας.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης έθεσε στον Υπουργό εκ νέου τα εξής θέματα:
Την κατασκευή του επιχειρηματικού πάρκου στο Ψαθί.
Την ολοκλήρωση σύνδεσης όλων των σπιτιών της Μεγαλόπολης με το Φυσικό Αέριο και την εύρεση νέας χρηματοδότησης για την τοποθέτηση λεβητών αερίου τόσο στα σπίτια όσο και στις επιχειρήσεις της πόλης.
Την δημιουργία ξεχωριστού προγράμματος για τα χωριά του Δήμου για τοποθέτηση αντλιών θερμότητας.

Την ανάγκη όπως τροποποιηθούν οι προσκλήσεις των προγραμμάτων ΕΣΠΑ-ΔΑΜ έτσι ώστε να έχουν πιο ευνοϊκά κριτήρια, ειδικά για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα χρήματα που αντιστοιχούν για τη Μεγαλόπολη να μην πηγαίνουν σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Παπαθανάσης δεσμεύτηκε ότι:
Οι διαδικασίες για το επιχειρηματικό πάρκο στο Ψαθί θα τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς.
Τα κριτήρια για τα προγράμματα θα αλλάξουν, θα είναι πιο προσιτά για τους ενδιαφερομένους και θα υπάρξει νέος κύκλος.
Τα χρήματα που αντιστοιχούν για τη Μεγαλόπολη αν θα μένουν αδιάθετα δεν θα μεταφέρονται στους υπόλοιπους δήμους.